Elma sirkesini cildimizde nasıl kullanmalıyız?

Cildi ölü deriden arındırma ve antimikrobiyal özelliği olan sirke, akne tedavisine destek olarak tonik şeklinde kullanılabilir. Mutlaka su ile seyreltilmeli, pamuk yardımıyla nazikçe uygulanmalıdır. Daha sonra durulanmalıdır.

Elma sirkesinin saça faydası

Saçta kepek sorununda da faydalı olan elma sirkesi durulama suyuna katılarak kullanıldığında saçlara parlaklık verir. Cilde direkt teması tahriş edebilir onun için saç diplerine seyreltilmeden kullanılmamalıdır.

Elma sirkesi ve cilt lekeleri

Cilt lekeleri için de halk arasında sıkça kullanılan elma sirkesi lekeler için etkili olabilmekle birlikte uygun seyreltilmediğinde ciltte tahriş oluşup lekeler daha da artabileceğinden uzman dermatolog görüşü almadan kullanılması uygun değildir. Bitlenmenin medikal tedavisine ek olarak sirkeli suyla saçların taranması tedaviyi hızlandırmakta ve daha etkin olmasını sağlamaktadır.

Elma sirkesi ve sivilce

Sirke çeşitlerinden olan elma sirkesi yüzdeki akne ve sivilcelerin giderilmesine yardımcı olan mucizevi bir besindir. Elma sirkesi, sivilce oluşumuna neden olan tıkalı gözenekleri temizlediği, cildin yağ üretimini dengelemeye yardımcı olur. Bu sayede sivilcenin önlenmesinde kullanılabilen bir besindir. Sirke; Akne gibi bazı bakteri üremesi ile artan bazı cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilinmektedir. Sirke yüzdeki lekelerin açılmasına yardımcı olur ve düzenli bir şekilde kullanımda yaşlılıktan dolayı oluşan lekelerinin de açılmasına yardım etmektedir. Elma sirkesini, soğan suyu ile karıştırılarak yarım saat yüzünüzde tutunuz. Bu şekilde leke açıcı bu maske durulanarak ciltten arındırılır. Bu maskeyi 15 günde bir kullanılması önerilen elma sirkesi maskesi sonrasında da düzenli bir güneş kremi kullanılması önerilmektedir.

Editör: TE Bilişim