Özellikle çocukluk yıllarında büyük sıklıkla görülen suçiçeği hastalığı içerisi su dolu kabarcıklar şeklinde gözlemlenen kızarıklı bir rahatsızlıktır. Düzenli aşılar ile birlikte bağışlık sisteminin güçlendirilmesi sayesinde suçiçeği hastalığından kurtulmak mümkündür.

Genellikle 5 ila 14 yaş grubu arasındaki çocuklarda görülen suçiçeği hastalığı bulaşıcıdır. Özellikle hapşırma, öksürme ve bunun yanında tokalaşma gibi durumlarda virüs diğer bireye de geçebilmektedir. Su dolu ve kızarıklık şeklinde gözlemlenen suçiçeği hastalığında aşılar oldukça önemlidir.

Suçiçeğinin Belirtileri

Ancak aşı olunduğu halde bile suçiçeği olabilen çocuklar bulunmaktadır. Ortalama bu rahatsızlığın iyileşme süreci 7 gün kadardır. İlk olarak kendisini yüksek ateşle gösteren suçiçeği halsizlikle de ortaya çıkabilir. Suçiçeğinin en büyük belirtileri arasında aşırı yüksek ateş, kırmızı kabarcıklar, halsizlik, iştahsızlık, öksürük ve nefes almakta zorluk gelmektedir. 

Suçiçeğinin başlangıcı olan yüksek ateşte kullanılan ilaçlar ile birlikte ateş düşürücü kullanılır. Ancak vücutta ortaya çıkan içi su dolu kızarıklıklar sürekli olarak kaşıntı yapar. Bunların kaşınması durumunda mikroplar oluşacağından kremler kullanılarak deri biraz olsun rahatlatılır. Hastalık sürecinde sıklıkla duş almak ve mikroplardan arınmak oldukça önemlidir. Çocuklarda ise rahatsızlık asla bitmeden okula gönderilmemesinde fayda vardır.

Editör: TE Bilişim