Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi İntörn Doktor Merve Mercan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Genç doktorun vefatona ilişkin Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Merve'mizi kaybettik. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf İntörn öğrencimiz Merve Mercan 10 Eylül Perşembe günü sabah 08.00 sularında vefat etti. Merve ilk kez 45 gün önce Covid pozitif olarak tespit edilmiş ve hastanemizde tedavi altına alınmıştı. Yatışından yaklaşık 5 gün sonra kendisinde immün yetmezlik olduğu tespit edildi. Tüm tedavi basamakları sırayla ve özenle uygulandı.

Merve'miz yaklaşık 40 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyordu. Tıp Fakültemizin tüm hekimlerinin ve sağlık personelinin yoğun çabalarına ve tüm tıbbi müdahalelere rağmen Merve'miz bu sabah hayata gözlerini yumdu. Merve Fakültemizin Onur öğrencisiydi. Son derece başarılı, saygın, kıymetli, tüm çevresine örnek bir öğrenciydi. Üzüntümüz, acımız çok büyük. Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine, tüm sağlık camiasına sabır dileriz.”

“TIP ÖĞRENCİLERİ TOPLUM SAĞLIĞININ GELECEĞİDİR”

Genç doktorun vefatına ilişkin Türk Tabipler Birliği sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise, "Tıp öğrencileri toplum sağlığının geleceğidir. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi intern Dr. Merve Mercan Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetti. Acımız tarifsiz. Ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

İNTERN DOKTOR KİMLERE DENİR?

Tıp Fakültesinden mezun olmadan önce, temel bilgi ve becerilerin kazandırılması için, hastanede bir yıl boyunca çalışacak öğrencilere verilen isimdir. İntern Doktor, Tıp Fakültesi 6.sınıf öğrencileridir. Altıncı sınıfa geçen tüm öğrencilere bu ünvan verilir

Editör: TE Bilişim