Verem aşısı

Araştırmalar sonucu BCG aşısı politikası olan ülkelerde vakaların daha az görüldüğü ve görülen vakaların da semptomları daha hafif bir şekilde atlattığı gözlemlenmiş. Türkiye'de bu aşı politikasını uygulayan bir ülke.

Riskli grupların hiç zaman kaybetmeden koruma altına alınması

Bildiğimiz üzere bu virüs en çok yaşlı ve direnci zayıf insanları etkiliyor. Türkiye'de 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı erken ve zamananın uygulanmıştır. Aynı zamanda da okulların tatil olması ve 20 yaş altına gelen sokak kısıtlaması asemptomik taşıyıcı özelliği taşıyan genç bireylerin aile büyüklerine virüsü bulaştırmalarını önlemiştir.

Hastalık konusundaki titizlik

Türk insanı diğer dünya insanlarına göre sağlık konusunda daha titizdir. Batı ülkelerinde grip olanlar evde çay ve istirahat ile iyileşmeye çalışırken biz Türkler hemen doktora koşarız. 

İşte bu şımarıklığımız koronavirüs için en ufak semptomları gösterdiğimizde hastaneye gidip test olmamızı ve tedaviyi erken alma avantajını sağlamıştır.

Tedavi hassasiyeti

Avrupa'da yoğunbakımlık hastalara uygulanan titiz tedavi Türkiye'de hafif semptomlu hastalara dahi uygulanıyor. Bu da iyileşme konusunda büyük bir etken olarak gözlemleniyor.

Editör: TE Bilişim