Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2 milyon 300 bin doz grip aşısının Türkiye’ye geldiğini açıklamıştı.

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar her sene Fransız Sanofi Pasteur’dan grip aşısının alındığını belirtirken “Bu ne Çin- Sinovac aşkıdır ki bu yıl Sağlık Bakanlığı tarafından Sinovac'ın grip aşısını olmak zorunda bırakıldık!... O da büyük gecikmeyle!...” ifadelerini kullandı.

Yeniçağ'dan Tolga Şahin'in haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ekim ayında yaptığı açıklamada 2021 yılı için 1 milyon 350 bin grip aşısının tedarik edildiğini belirtirken doz sayısını 3 milyonun üzerine çıkartmayı amaçladıklarını açıklamıştı.

2 MİLYON 300 BİN DOZ AŞI GELDİ

Bakan Koca Aralık ayında yaptığı açıklamada ise 2 milyon 300 bin doz aşının alındığını ifade ederken “şu ana kadar 600 bini sağlık çalışanları olmak üzere 1 milyon 36 bin doz grip aşısı yapıldı” demişti.

“BU NE ÇİN- SİNOVAC AŞKIDIR”

Grip aşılarıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar paylaşımında, “Bu ne Çin-Sinovac aşkıdır ki, her yıl gribe karşı Sanofi Pasteur tarafından üretilen Vaxigrip'i olurken, bu yıl Sağlık Bakanlığı tarafından Sinovac'ın grip aşısını olmak zorunda bırakıldık!... O da büyük gecikmeyle!...” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim