Devlet Yönetimini Anaokulu Müsameresine Çevirdiler

Geçen hafta yaptığı açıklamayı hatırlatan Özdağ; “hükümetin Deli Dumrul gibi vergi almanın peşinde olduğunu söyledik. Elde avuçta ne varsa satıp savdılar şimdi Saray’ın masraflarını vatandaşın omzuna yüklüyorlar dedik. Geçen bir haftada gelen tepkiler karşısında şimdi kendi yazdıkları piyesi sahneye koyduklarını gördük.” dedi.

Özdağ açıklamasında “son yaşanan MTV zammı krizi devletin nasıl bir ciddiyetsizlikle yönetildiğini gösteren en önemli kanıtlardan biri. Maliye Bakanının %40 vergi artışı açıklamasından sonra piyasalar "kriz mi geliyor" endişesine kapıldı. Malum zaten yüksek olan MTV oranlarına %40 gibi ek bir zam yapılması, piyasalara "kasamız boşaldı" mesajı vermiştir. İktidarın müsrifliğini her seferinde halkımız ek vergilerle ödemek zorunda kalıyor. Bu artış sarayların inşası, uçak alımları, seçim dönemlerinde yapılan örtülü harcamaların, fahiş fiyata yaptırılan köprü ve yolların faturasıdır. Bu işin bir boyutudur.

Diğer bir boyutu da sürecin yönetilmesindeki ciddiyetsizliktir. Cumhurbaşkanı çıkmış, bakanıyla basın üzerinden konuşuyor ve bu artış çok azaltalım diyor. Ciddi devletlerde bu tip ekonomiye yön veren makro kararlar Bakanlar Kurulunda, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın bilgisi dahilinde alınır. Ciddi devletlerin cumhurbaşkanları, başbakanları, bakanları basın üzerinden iletişim kurmazlar. Ciddi devletlerde hükümetler ekonomiyi stabil tutmak için çalışır. Ciddi devletler ekonomik dengelerde yüzde birlik bir oynamanın bile binlerce işyerini kapatacağını, işsizliği artıracağını ve binlerce aileyi uçuruma sürükleyeceğini bilir ve ona göre davranır. Siz o sarayda Bakanlar Kurulu'nu topladığınızda bunları konuşmuyorsunuz da ne iş yapıyorsunuz? Devlet yönetimini anaokulu müsameresine çevirdiniz. Yaptığınız işi ciddiye almıyorsunuz, milleti ciddiye almıyorsunuz, devleti ciddiye almıyorsunuz.

Bakanlar Kurulu Ne İşe Yarar?

Sayın Cumhurbaşkanı Bakanlar Kurulu’nun başında oturmaya çok hevesliydi. Olağanüstü Hali bahane etti. Yetmedi Anayasayı kirli referandumla değiştirdi. Şimdi Anayasa ile Bakanlar Kurulu’na verilen yetkiyi kullanmak yerine kameralar önünde birbirine mesaj veren bir siyasi iktidar görüyoruz.

Daha önce de söylemiştik: “Siz bu işi bilmiyorsunuz.” Başbakan Yardımcısı Şimşek’in açıklamaları da bunun açık bir göstergesidir. Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı’nın ne dediğinden bihaber. Cumhurbaşkanı hükümete verdiği talimatı düşünmeden verdiğinin ayrımında değil.

Seçilmiş Başbakan’ı bir sözünüzle değiştirirken, seçilmiş Belediye Başkanlarını kapalı kapılar ardında verdiğiniz emirlerle istifa ettirebilirken, Maliye Bakanı’na %40 artış talimatından haberdar olmadığınıza kimseyi inandıramazsınız.

Oynadığınız piyesin son perdesi geldi. Milletin tercihi, huzur ve mutluluğunu tesis edecek, tertemiz, güçlü bir kadro geliyor. Size tavsiyemiz seçimlere kadar biraz devlet ciddiyetiyle hareket edin.

Editör: TE Bilişim