Yapılan araştırmalarda bireylerdeki unutkanlığın aslında yüksek zekanın bir belirtisi olduğunu bilim insanları tarafından onaylandı. Artık bu tür durumlarda endişelenmeye mahal olunmayacağı ve sıklıkla insanların bazı şeyler unutabileceği belirtildi.

Günlük yaşamın bir parçası haline gelen unutkanlık bazı insanlarda sıklıkla karşılaşılabilen bir durumdur. Bunun için bu gibi durumlara maruz kalmamak adına hafıza güçlendirici egzersizler yapılabilir. Ancak son yapılan araştırmalarda bilim insanları aslında unutkanlığın o kadar da kötü bir durum olmadığından bahsetti.

Unutkansanız Sakın Üzülmeyin

Eğer unutkanlık gibi bir durumunuz varsa sakın panik yapmayın. Yapılan araştırmalar neticesinde aslında unutkanlığın yüksek zekanın bir belirtisi olduğu iddia edildi. İyi hafızası olan bireylerin çoğu şeyleri hatırlamadığı belirtilirken beyin bazı boş bilgileri hafızasına kaydetmeyerek bunları yok saymaktadır.

Zeki insanlarda çalışan beyinlerin her hadiseyi hafızaya almadığı ifade edildi. Bilim insanları zeki bireylerin ortak özellikleri arasında geç kalmayı ve düzensizliği ön plana çıkardı. Zeki insanlarda nezaket kurallarına uyum ve daha kibar olmaları durumundan da bahsedildi. Duyguları daha da yoğun yaşayan bu bireyler güçlü bir fiziksel enerjiye de sahiptirler. Üstün zekalı insanların diğer en önemli özelliği de olduğu gibi durmaları ve sade davranışlarıdır. Bu tarz insanlar hem disiplinli hem de işlerine oldukça düşkündürler.

Editör: TE Bilişim