Beslenme ve Diyet Uzmanları, fazla kilolardan kurtulmanın birçok yolu olduğunu belirtiyor. Bazı insanlar fazla kilolardan spor yolu ile kurtulurken, bazı insanlar da doğal beslenerek ve belli karışımları tüketerek fazla kilolarından kurtulma imkânı buluyor.

Daha düzenli çalışan bir metabolizmaya kavuşmak istiyorsanız Beslenme ve Diyet Uzmanı Maria Tanoğlu'na kulak verin. İşte yoğurt, zerdeçal, zencefil, karabiber ve limon ile hazırlanan yağ yakıcı 'altın yoğurt kürü' tarifi...

ZERDEÇAL, ZENCEFİL, KARABİBER

Gece uyumadan yarım saat önce tüketilmesini tavsiye ediyorum. Kürü hazırlamak için 2 yemek kaşığı kadar yoğurt içine her birinden tepeleme 1 çay kaşığı kadar zerdeçal, zencefil ve karabiber ekliyoruz. Son olarak bu karışımın üzerine yarım limon sıkıyoruz.

Bu kür, hardal tadına benzeyen oldukça lezzetli ve etkili bir kürdür. Yağ yakımını sağlarken bağışıklık sistemini de güçlendirir.

YAĞ YAKIMINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Yoğurt, güçlü bir kalsiyum kaynağı olarak lipaz enzimini aktif ettiği için yağ yakımını kolaylaştırır. Aynı zamanda sindirim düzenleyici özelliğe de sahiptir.

Yapılan çalışmalar da Hint safranı olarak bilinen zerdeçalın etken maddesi olan kurkuminin obezite ile mücadele ettiğini gösteriyor. Ayrıca kişiyi hipertansiyon, hiperlepidemi (yüksek kan yağı), yüksek şeker dediğimiz hiperglisemiden de koruyor.

Karabiberi önermemizin sebebi, içerisindeki piperin maddesi sayesinde zerdeçal içerisindeki kurkuminin emilimini yüzde 200 oranında artırması. Limon ilavesinin sebebi ise C vitamininin yağ oksidasyonunu yani yakımını hızlandırması.

Editör: TE Bilişim