Dünya üzerinde koronavirüs kapanların sayısı 3 milyona doğru giderken, can kaybının yarın 200 bini aşması bekleniyor. Dünya Sağlık Örgütü, Çin'de denenen bir corona virüs ilacının sonuçlarını yanlışlıkla duyurdu.

Dünyadaki vakaların yaklaşık üçte birinin tespit edildiği ABD'de, pozitif sonuç veren testlerin sayısı bir günde 31 bin 900 artışla 886 bini aştı. Can kayıpları da yeniden yükseldi, bir günde 2 bin 342 hasta öldü. Covid-19 kurbanlarının sayısı 50 bini geçti. Minnesota'da St. Paul'deki bir sağlık çalışanı kendilerini alkışlayanlara gözyaşlarıyla karşılık veriyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın bir an önce normal hayata dönülmesi için kışkırttığı taraftarları birçok eyalette gösteri yaparken, karantina tedbirlerinin sürmesini isteyenler de kontra protesto yaptı. Washington'daki Trump International Hotel önüne bırakılan sembolik cesetlerin ardında ABD liderinin yalan söylediği yazıyor.

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Parti'li başkanı Nancy Pelosi, 500 milyar dolarlık ek corona virüs paketinin oylanmasından dakikalar önce gazetecilere açıklama yapıyor. Üç trilyon doları aşkın bir duyuran ABD'de işsizlik başvuruları 26 milyonu geçti.

Brezilya'nın en büyük eyaleti olan Amazonas'ın en büyük şehri Manaus'taki toplu mezara defnedilen corona virüs kurbanlarına, son 24 saat içerisinde yenileri eklendi.

Vakaların 50 bini aştığı ve Covid-19'un 3 bin 331 can aldığı Güney Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya'da, Manaus'taki hastaneler tamamen dolu ve toplu mezara her gün onlarca ceset gömülüyor. Yakınlarını kaybedenler tabutların bir iş makinesi tarafından toprakla kapatılmasını çaresizlikle izliyor.

Brezilya'daki tabloya benzer görüntüler ise, bir diğer Latin Amerika ülkesi Meksika'dan geldi. Meksika'da resmi verilere göre corona virüs 1069 hastayı öldürdü ancak Guadalajara'da toplu mezar kazılıyor.

Guadalajara'daki Mezquitan mezarlığında çalışan işçiler, corona virüs kurbanları için yeni yerler hazırlıyor. Yüzlerce yeni mezar açıldığı göze çarpıyor.

Onlarca işçinin göze çarptığı alanda beton mikserleri dikkat çekerken, ülkenin batısındaki eyalette kaç kişinin corona virüsten öldüğü henüz açıklanmış değil.

Bütün dünya aşı bulmak ve ilaç üretmek için zamana karşı yarış verirken, corona virüse karşı geliştirilen potansiyel bir antiviral ilacın ilk denemesi başarısızlıkla sonuçlandı.

Remdesivir adlı ilacın, virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığının tedavisinde kullanılabileceği umuluyordu. Ancak Dünya Sağlık Örgütü yanlışlıkla, Çin'de yapılan denemenin sonuç vermediğine ilişkin belgeleri yayımladı.

Belgelerde, ilacın denendiği hastaların sağlık durumlarında düzelme görülmediği, kandaki patojen mikrobu oranını da azaltmadığı yazıyor.

İlacı geliştiren Amerikan şirketi Gilead Sciences ise çalışmanın sonuçlarının yanlış aktarıldığını savunuyor.

Günlerdir hükümet karşıtı gösterilerin sürdüğü Lübnan'da protestocular karantinaya rağmen bir kez daha sokaklara indi. Corona virüs yayılmadan önce de ekonomik kriz yaşayan Lübnan'da, salgınla birlikte ekonomi tamamen çöktü. Ortadoğu ülkesinde 688 teşhis konuldu.

138 bin vakayla dünyada altıncı sırada yer alan İngiltere'de, yaşamını yitirenlerin sayısının gelecek haftaya kadar 20 bini aşması bekleniyor. Londra'daki Müslüman mezarlığında corona virüs kurbanlarından biri toprağa veriliyor.

Halihazırda Avrupa'da salgının yeni merkez üssü olan İngiltere'de akşam saatlerinde herkes pencereler ve palkonlarından sağlık çalışanlarını alkışlıyor. Aintree Üniveristesi Hastanesi'nde salgına karşı savaşan hemşirelerden biri alkışlara karşılık veriyor.

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Attikon Hastanesi çalışanları, kendileri için özel olarak verilen konseri balkonlar ve pencerelerden dinliyor. Resmi televizyon ERT'nin orkestrası, sağlık çalışanlarına teşekkür etmek için çalıyor. 2 bin 463 insanın corona virüse yakalandığı Yunanistan'da, 127 ölüm gerçekleşti.

Günlük can kaybının bir türlü 400'ün altına inmediği İspanya'da, Barcelona kentindeki yoğun bakım hemşireleri saatler süren mesailerin içinde yoga yapıyor.

Şimdiye kadar 480 testin pozitif çıktığı Filistin'de, Ramallah'ta görevli bir sivil savunma üyesi koruyucu kıyafetlerle corona virüs tatbikatında. Ramallah'ı da içine alan Batı Şeria, İsrail işgali altında.

İslam dünyası bugün ilk orucunu tutarken, Filistin Gazze'deki davulcular gece saatlerinde bölge sakinlerini sahura uyandırmak için geziyor. Filistin'deki resmi verilere göre Covid-19'dan dört can kaybı var.

Güney Kore'deki Chogyesa tapınağına gelen Budistler, maskeleriyle ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek dua ediyor. Bir dönem corona virüsün en hızlı yayıldığı ülke olan Güney Kore, haftalar önce salgını durdurmayı başardı. Son 24 saatte yalnızca altı vaka belirlendi.

Paraguay'ın başkenti Asuncion'daki bir limanda, berber Amado Bordon arkadaşı Francisco Aquino'yu traş ediyor. İkisi de limanda yaşayan arkadaşlar, karantina tedbirleri nedeniyle dışarı çıkamıyor. Güney Amirak ülkesinde şimdiye kadar yalnızca 220 test pozitif çıktı.

Kenya'nın başkenti Nairobi'de sokağa çıkma yasakları başlamadan önce bir erkek el arabasına yüklediği plastik bidonları taşıyor. Resmi verilere göre 14 bin 704 test yapılan Kenya'da, 320 tanı konuldu.

Mısır'da corona günlerinde evlenen gelin Noha Hamid ve damat Mustafa Amin, düğünlerinde maske taktı. Covid-19'un 287 can aldığı Mısır'da tespit edilmiş 3 bin 891 vaka var.

Balkan ülkesi Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki vitrinleri maske takmış gelinlikler süklüyor ancak dükkanlar karantina önlemleri nedeniyle zaten kapalı. Covid-19'un 50 can aldığı Hırvatistan'da 1981 kişi corona virüse yakalandı.

Editör: TE Bilişim