Rengarenk  sakızların içerisindeki katkı maddelerine bir göz atalım!

2 buçuk gramlık bir sakız tek başına neredeyse 18 tane katkı maddesi içerir.

Bunlardan en zararlı olanları şunlardır:

Ekran Bağımlılığı Göz Sağlığını Tehdit Ediyor Ekran Bağımlılığı Göz Sağlığını Tehdit Ediyor

1- Aspartam

Sakızın içeriğindeki yapay tatlandırıcılardan biri olan aspartam şekerden 200   kat daha tatlıdır. Kanser riskini artırabilir. Bu katkı maddesi kanser riskini artırabilir. Ayrıca migren, baş dönmesi, bulantı, adet düzensizliği, depresyon gibi problemlere yol açabilir.

2-Gliserol

Gliserol kıvam arttırıcı , tatlandırıcı ve nem tutucu özelliklerinden dolayı sakızlarda yer alır. Gliserol, bir nevi alkoldür ve hayvan kökenli bir maddedir. Bu katkı maddesi, baş ağrısı, susuzluk, bulantı ve yüksek kan şekeri gibi problemlere yol açabilir.

3-Monosodyum Glutamat

Tat alma duygusunu harekete geçiren ve sakızın daha lezzetli olmasını sağlayan bir maddedir. Araştırmalara göre Monosodyum Glutamat, bağımlılık yapabilen ve böylece ürünün tüketimini arttırmayı sağlayabilen bir özelliğe sahiptir. Bu katkı maddesi, kalp ritim bozukluğu, mide -bağırsak sorunları, çocuklarda davranış bozukluğu,, çarpıntı, epilepsi, görme bozuklukları, deri hastalıkları, nefes alma güçlüğü ve üreme bozukluklari gibi bir çok problemlere yol açabilir.

4-Sorbitol

Sorbitol, özellikle de şekersiz sakızlarda kullanılan bir tatlandırıcıdır. İnci bağırsak tarafından emilimi oldukça zordur. Bu katkı maddesi, ishal, aşırı kilo kaybı, mide krampları, rektal kanama, Vücutta ve yüzde şişkinlik, deri döküntüleri, baş dönmesi gibi problemlere yol açabilir.

5-Fenilalanin

Sakızların içeriğinde yer alan bir aminoasittir.  nörolojik faaliyetlerine  zarar vermesi ile bilinir. Bu katkı maddesi, çocuklarda zeka gelişimi bozuklukları, Beyin hasarı, uyuşukluk, ödem, deri lezyonları ve karaciğer büyümesi gibi problemlere yol açabilir.

Editör: Habererk Com