Adana Büyükşehir Belediyesi ile Karaisalı Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin 2018 yılının birincisi alamadığı ödülünü yargıya taşıdı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ile ortak düzenlediği Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin şampiyonuna vermek üzere 2018 yılında 910 gramlık 24 ayar altın kemer aldı. Kemer, dönemin Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül, Daire Başkanı Halil Hızlısoy ve Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan imzalarıyla Karaisalı Belediyesi’ne teslim edildi.

Pehlivan İbrahim Bölümbaşı, 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kızıldağ Karakucak Güreşleri'ni kazandı. Ancak güreşler, 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle yapılamadı. Bir yıllık aranın ardından geçen yıl düzenlenen Karakucak Güreşleri'nin kazananı yine İbrahim Bölükbaşı oldu.

Ancak, kurallar gereği üst üste 3 yıl boyunca şampiyon olan pehlivana daimi kemer verilmesine rağmen kemer, pandemi nedeniyle müsabakalara bir yıl ara verildiği gerekçesiyle İbrahim Bölükbaşı'na verilmedi.

Bölükbaşı, maddi değeri 1 milyon lira olan kemerin kendisine verilmesi için Karaisalı Belediyesi'ne talepte bulundu. Fakat olumsuz cevap alan Bölükbaşı, konuyu Türkiye Güreş Federasyonu’na taşıdı. Federasyonun altın kemerin pehlivan İbrahim Bölükbaşı’na teslim edilmesi yönünde görüş bildirmesine rağmen altın kemer sahibine teslim edilmedi.

Bölükbaşı bu sefer yargıya başvurdu. Davanın görüldüğü Karaisalı Asliye Hukuk Mahkemesi, karar için bilirkişi raporunu beklemek için davayı ileri bir tarihe erteledi.

Pehlivan İbrahim Bölükbaşı, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kemeri teslim ettiğini, ancak Karaisalı Belediyesi’nin kemeri ne yaptığının belli olmadığını ifade ederek, Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın taleplerine somut bir cevap vermediğini söyledi. Açtıkları davanın sonucunu beklediklerini belirten Bölükbaşı, 1 Eylül'de görülecek mahkemede kemeri alabilmeyi umduğunu söyledi.

Karaisalı Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise güreşçinin 2018, 2019 ve 2021’de yapılan müsabakalarda arka arkaya şampiyon olduğunu, pandemi nedeniyle 2020’de müsabakaların yapılmadığı için altının teslim edilmediğini, bu nedenle mahkeme kararına göre hareket edileceği bildirdi.

Editör: Yadigar Hanım