Samsun T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, tutuklu ve hükümlülere yönelik mesleki eğitim programları kapsamında gerçekleştirdiği çalışmaları sergiledi. "Bu ellere sanat yakışır" sloganıyla yola çıkılan kurslar sonucunda üretilen el sanatları ürünleri, bir alışveriş merkezinin meydanında sergilendi.

Samsun T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen serginin açılışına, Samsun Vali Yardımcısı Emin Çolak, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Kılıç, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Sergide, mesleki eğitim programları kapsamında tutuklu ve hükümlüler tarafından üretilen el sanatları ürünleri sergilendi. Bu ürünler arasında bakır işlemeciliği, seramik obje yapımı, örgü, oyuncak ve takı tasarımı gibi çeşitli alanlarda üretilen eserler yer aldı.

Sinan Ateş cinayeti davasında sorulamayan sorular Sinan Ateş cinayeti davasında sorulamayan sorular

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, yaptığı açıklamada, ceza infaz kurumunda gerçekleştirilen mesleki eğitim programlarının devam edeceğini belirtti. Kurumda açılan kurslarda 365 tutuklu ve hükümlünün başarı gösterdiğini ifade eden Kılıç, 110 hükümlüye kalfalık belgesi, 2 hükümlüye ise ustalık belgesi verildiğini aktardı.

Ayrıca, kurumun işyurdu faaliyetleri kapsamında 2024 yılının ilk 4 ayında elde edilen gelirin 40 milyon 341 bin TL olduğu ve net karın 6 milyon 355 bin TL olduğu bilgisi paylaşıldı.

Editör: Habererk Com