Sosyal Medyaya kelepçe vuracak ‘SANSÜR YASASI’ yürürlüğe girdi. İktidarın acelesi vardı. Türkiye’nin beklemekte olan binlerce acil konuları çözüm beklerken, TBMM açılır açılmaz ilk gündeme alınan konu ‘SANSÜR’ yasası oldu. Türk Medyasının yüzde 95’ine hâkim olan iktidar bununla da yetinmedi. Kalan yüzde 5’lik bölümün de sesini kesmek için sansür yasası çıkartıldı.

Bundan sonra bir kelime veya cümle kurarken bir kere değil yüz kere düşünmek zorunda kalacağız. Sosyal Medya’da yayınlanacak olan bir haberin doğru veya yalan olduğuna kim ya da kimler karar verecek. Bana görü doğru olan bir sözcük veya kelime başka birine göre yalan olarak adlandırılacak öyle mi? Sansür yasasının adına da ‘Dezenformasyon Yasası’ gibi güzel de bir isim bulmuşlar. Bir haberin neye göre kime göre dezenformasyon olduğuna kimler karar verilecek.

Belli ki iktidar yüzde 5 gibi bir medya payı olan aykırı sesleri de tamamen kısarak seçime öyle gitmek istiyor. Bundan sonra sosyal medya da ‘Gak desen suç sayılacak, guk desen yine suç sayılacak’

Dezenformasyon yasasının 29. Maddesi CHP tarafından Anayasa Mahkemesine götürüldü. Ümidimiz AYM bu maddenin yürürlüğünü durdurma kararı vermesidir.

Bu arada sorulması gereken bir soru var. Peki yüzde 5’lik medyayı susturdunuz. Ama iktidarı destekleyen yüzde 95’lik medyanın yapacağı dezenformasyona kim dur diyecek? Vesselam hangi yönden bakarsanız bakın bu yasa sakat bir yasadır. İnşallah AYM bu yasayı toptan reddeder de bizde bu ülkede hakimler varmış diyebileceğimiz bir ortam oluşur.

Efendim sadece sizin iktidara aykırı bir tweet atmanız suçlu sayılmayacak. Bu tweeti retweet edenler de suça ortak sayılacak. Hangi yönden bakarsanız bakın yolun sonu görünüyor. İktidar dikensiz gül bahçesi istiyor. Seçimlere bu rahatlık içerisinde girmek istiyorlar.

Bundan böyle yazacağımız her cümlemize, her kelimemize yüz kez dikkat ederek yazmak durumunda kalacağız. Kısacası iktidar ‘SANSÜR’ uygulamadan bizler kendi kendimize ‘OTOSANSÜR’ uygulamak durumunda kalacağız. ‘YAŞASIN İSTİBDAT…!’

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE