CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hükümetin projelerinden önce birçok açıklama yapıp gündeme yön vermesine Külliye müdahale etmeye çalışıyor. 

Bugün Yeni Şafak gazetesinde manşetten görülen “Bay Kemal'in köstebeği kim?” başlıklı haber de bu çalışmayı aktardı. 

Gazetenin haberinde, “KYK borcu ve otomobilde ÖTV düzenlemesini önceden haber alıp rol kapan Kılıçdaroğlu, bu kez de ‘icra affında’ sahne aldı. 80 günlük emeğin ürünü düzenlemenin açıklanmasına günler kala ‘Borçlarınızı sakın ödemeyin!’ diye çağrı yapan Kılıçdaroğlu’nun, içeriden nasıl bilgi aldığı merak konusu oldu. Kılıçdaroğlu’nun köstebeği kim?” ifadeleri kullanıldı. 

CHP liderinin önceden haber alıp açıklama yaptığı çalışmalar bir bir sıralanırken, benzer haberler bir ay önce de yapılmıştı. 

Bir aydır “Kılıçdaroğlu’nun köstebeğini” arayan hükümete yakın isimlerden İbrahim Karagül, “KYK borcu ve otomobilde ÖTV düzenlemesini önceden haber alıp rol kapan Kılıçdaroğlu, bu kez de ‘icra affında’ sahne aldı. 80 günlük emeğin ürünü düzenlemenin açıklanmasına günler kala ‘Borçlarınızı sakın ödemeyin!’ diye çağrı yapan Kılıçdaroğlu’nun, içeriden nasıl bilgi aldığı merak konusu oldu. Kılıçdaroğlu’nun köstebeği kim?” diye sormuştu. 

Ayrıca A Haber’de de bir ay önce “Hükümetin planları CHP'ye nasıl sızdırılıyor? Bürokrasideki köstebekler kimler? Kemal Kılıçdaroğlu'nun ajanları devrede!” sorusu sorulmuştu. 

AKP Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programında hükümetin atacağı yeni adımların CHP'ye nasıl sızdığına ilişkin bazı bürokratların politikleştiğine dikkat çekmiş bunlara da “FETÖ’cü” suçlaması yapmıştı.  

İşte o haberler:

Editör: Yadigar Hanım