19 yıldır iktidarını bir şekilde koruyan Ak Parti, son dönede peş peşe hatalar veya gaflar yapmaya başladı ki aklımıza bu atasözü geldi. “Şaşkın Ördek Havuza Kıçıyla Dalarmış”

Bu hatalar daha çok panik dönemlerinde yapılabileceği bir gerçek. Çünkü çok güçlü oldukları dönemlerde böyle hata veya gaflar peş peşe gelmiyordu. Eski Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın instagram hesabından istifasını duyurması. Ardından Merkez Bankasından 128 Milyar Dolar’ın buharlaşması. İktidar yetkilileri çıktılar 6 değişik şekilde 128 Milyar’ın nerede olduğunu açıklamaya çalıştılar. Ama bu 6 kişinin söyledikleri hiç birbirini tutmuyordu. Bu karmaşa içinde muhalefet partileri de olayın üzerine gitmeye devam ediyorlar.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılar konusunda çuvalladığını herkes biliyor ve görüyor. Ancak bakan bu beceriksizliğinin faturasını muhalefet partilerine yükleme gayertkeşliğine soyundu. Neymiş efendim. İyi Parti Genel Başkanı Çin zulmü altında inim inim inleyen Uygur Türklerinin sıkıntılarını dile getirince , Baka Koca; “Çinle aramızdaki hassas noktaları kaşıyorlar” gibi abuk bir savunma yaparak, beceriksizliğini Meral Akşener’e yıkmayı hedeflemiş görünüyor.

Ak Parti veya trolleri bir animasyon videosunu son günlerde sosyal medyada yayına verdiler. Ancak, bu video bumerang etkisiyle Ak Parti’yi vurmaya başladı. Muhalefet eline geçen bu malzemeyi tepe tepe kullanacağa benziyor. Öyle bir animasyon ki muhalefetin aylardır dillendirdiği söylemleri haklı çıkarmaktadır. Muhalefet partileri bu videoyu propaganda malzemesi olarak kullanmazlar mı? Pek tabii olarak kullanacaklardır. Bu animasyonu yapanlar aslında kendi partilerine kötülük yaptıklarını geçte olsa anlayacaklardır. Bu vesile ile partiler arasında bir sosyal medya veya animasyon atışması başlayacağının ilk işareti olarak algılanmalıdır.

17 günlük tam kapanma (Neresi tam kapanma ise…!) genelgesi yayınlandı. Genelge de içki yasağı diye bir ibare geçmemektedir. Ancak iktidar milletimizin dini hassasiyetlerini bildikleri için üstelik Ramazan Ayında olmamız hesabiyle kimsenin karşı çıkamayacağını düşünerek genelgede olmayan içki yasağı getirdiler. Yapılan bir eylemin mutlaka kanuni bir dayanağı olmalıdır. Bu kez iktidar mensuplarının elleri ayaklarına dolaşır bir şekilde bazı illerde İl Hıfzıssıhha marifetiyle içki yasağı getirmeye çalıştılar. Tam kapanma genelgesine baktığınız zaman kapanmaya tabii olan kalemlerden çok 43 kalem şeklinde kapanmadan muaf listesini görecesiniz. Bu nasıl kapanma? Bu başlıkla ben daha o genelge yayınlandığı ilk günkü yazımda da kaleme almıştım. O yazıma da göz atmak isteyenler

https://karizmahaber.com/yazarlar/bu-nasil-tam-kapanma/ bu linki tıklarlarsa bu konuda yazdıklarımızı göreceklerdir.

Hele son günlerin konusu var ki evlere şenlik… Neymiş efendim, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Türbeyi gezerken eli arkasında yürüyerek saygısızlık etmiş. Tövbe Estağfurullah.

Konuyu tekrar hatırlatalım;

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz yıl İstanbul’un Fethi’nin 567. Yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet Türbesi’ni ziyaret ediyor. Ziyaret sırasında İmamoğlu eli arkasında yürüyor. Bunun türbeye saygısızlık olduğunu düşünen bir aklı evvel ise şikâyette bulunuyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı böyle bir şikâyeti anında reddetmesi gerekirken mal bulmuş mağribi gibi anında işleme koyuyor ve işlem başlatılıyor. Bu olay yukarıda bahsettiğim animasyon olayında olduğu gibi Ak Parti iktidarına bumerang gibi ters etki yapacağı bir gerçektir. Bunu gören Ak Parti mensupları ve yandaş gazeteciler iki gündür bu soruşturmanın yanlış ve abesle iştigal olduğunu yazıyorlar ve söylüyorlar. Ancak ok yaydan çıktı bir kere. Bunun manası şudur. İktidar İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u kazanmasını halen içlerine sindirememişler. Dolayısı ile İmamoğlu hakkında sivrisinek büyüklüğünde de olsa ellerine geçen fırsatı aleyhinde değerlendirmeyi alışkanlık haline getirdiler.

Bu konuda bir televizyon kanalında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e soruyorlar siz İçişleri Bakanı olsaydınız nasıl davranırdınız? Akşener, eğer ben İçişleri Bakanı olsaydım böyle bir soruşturma evrakını anında reddederdim ve bu soruşturma evrakını hazırlayanı da anında görevden alırdım dedi.

Sevgili okuyucularım. Tüm bu yazdıklarım iktidarın panik halinde ve şaşkın ördek misali yanlış ve hatalar zinciri içinde olduğunu göstermiyor mu? Dedik ya şaşkın ördek ……

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE