Küreselliğin dayattığı yaşam biçimi, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de” tüketim toplumu “oluşturdu. Art arda gelen küresel dalgalar kaos düzenini kurdu. Orta yerde sınırları belirlenmiş bir düzen yok. Kaos var!

Kaos ve düzensizlikten memnun olmayan kalabalıklar, demokrasi, hukuk devleti ve cumhuriyet adına “değişim hareketini başlatan Sayın Meral AKŞENER’i öne çıkarmış, umut bağlamış, değişimin ve yarınların lideri yapmıştır.

Sayın Meral AKŞENER ve arkadaşlarının kurmakta olduğu “Yeni Parti’nin ana gündeminde demokrasi, hukuk devleti ve cumhuriyet olduğunu düşünüyoruz.

YENİ PARTİ

Ülkemiz de demokrasi, A.TOURAINE’nin belirttiği gibi ”En güçlülerin hizmetinde bir ideoloji olarak ortada duruyor. Diğer yandan demokrasi canının istediğini yapan baskıcı bir iktidarın hizmetinde kullanılmaktadır. Kurulmakta olan “Yeni parti” bu iki ciddi tehlikeye karşı, ciddi mücadele verip; siyasi alanın yeniden kurulmasına ve demokratik düşüncelerin yeniden doğmasına imkân vereceği kanaatindeyiz.

Toplumu ekonomik, sosyal ve kültürel bakımdan harekete geçirmek ve yalnızca gerçeğe, bilginin gerekliliklerine boyun eğsin diye mutlaklardan, sapık dini anlayışlarından, tarikatların tasallutundan ve her türlü devlet ideolojilerinden kurtarıp; teknik başarıyı, siyasal özgürlüğü, kültürel hoşgörüyü ve kişisel mutluluğu birleştiren bir rejimi kuracağına inanıyoruz.

YENİ PARTİ

Yeniliklerle doğan büyük umutlar totaliter karabasanlara ya da devlet bürokrasilerine dönüşmeyecek. Otoriter güce karşı hukuki alt yapı oluşturularak, ”Bir güvenceler bütünü ”ortaya koyacaktır. Demokrasi, ötekini kabul etmenin bir yolu ise, keyfiliği ve gizliliği önlemek, çoğunluğun taleplerini yanıtlamak, devlet yaşantısına en yüksek sayıda katılımı sağlayacaktır.

Ülkemizde demokratik kurumlar tüm etkinliğini yitirmiş ve ya az çok hileli bir oyun, ya da küresellerin çıkarlarını içeriye taşımaları için bir araç olarak kullanıldığını gözlemliyoruz. Dolayısı ile “Yeni partinin” sadece katılım Demokrasisi veya bir tartışma demokrasisi ile yetineceğini düşünmüyoruz. Ülkemizin acilen ihtiyaç duyduğu özgürlükçü bir demokrasiyi hâkim kılacağına inanıyoruz.

YENİ PARTİ

“Farklılıklarımızla birlikte yaşamayı, git gide daha çok açılmaya, aynı zamanda da olası en büyük çeşitliliği içeren bir dünya kurmanın ”plan proje ve programlarını yaptığını biliyor, bu anlayışın Türk Milletini aydınlık yarınlara taşıyacağını bekliyoruz.