Türkiye'de 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde eylem hazırlığında oldukları tespit edilen 6 DEAŞ Terör Örgütü üyesi yakalandı. MİT ve Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonuyla yakalanan teröristlerin seçim günü bombalı eylem yapacağı öğrenildi.

DEAŞ terör örgütü üyesi 6 kişinin Konya'da eylem hazırlığında olduğu bilgisini alan MİT ve emniyet güçleri, teröristlerin yakalanması için çalışma  başlattı. Emniyet güçleri, yürüttüğü çalışmada, örgüt adına çatışma bölgelerinde eğitim alıp Türkiye’ye dönen ve Konya’ya yerleşen DEAŞ Terör Örgütü üyesi A.H. ile irtibatlı olduğu 5 kişinin kaldıkları evi tespit etti. 

NEFES KESEN OPERASYON

Harekete geçen ekipler, Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerindeki 6 farklı ikamete Özel Harekât Polislerinin de katıldığı bir operasyon düzenledi. Nefes kesen operasyonda şüphelilerden A.H. eylem için hazırlık yaparak mühimmat temin etmeye çalışırken yakalandı. Gözaltına alınan A.H.’nin örgütün sözde liderleri olduğu, Konya’daki 5 kişilik örgütü organize ettiği öğrenildi. 

A.H.'nin ekiplerin baskın yaptığı esnada cep telefonunu gizlendiği beşinci kattaki apartman dairesinin alt katındaki dairenin penceresine attığı kameralara yansıdı. A.H.’nin cep telefonunu örgütün sözde yöneticileriyle seçimde yapacakları saldırıyla ilgili yazışma ve görüşmeleri gerçekleştirmek için kullandığı ve iletişimnin tespit edilmemesi için pencereden attığı ortaya çıktı.

2 TERÖRİST TUTUKLANDI, 4'Ü SERBEST

Operasyonlarda eylem hazırlığındaki A.H. ile Konya’da irtibat kurup Suriye’de DEAŞ adına infaz gerçekleştirdiği ortaya çıkan H.E. ve A.H. ile iletişimleri tespit edilen Y.B., M.C., S.P. ve Z.D. isimli 6 şüpheli gözaltına alındı.

A.H. ile H.E. tutuklanırken Y.B. yurtdışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan diğer 3 kişi  de serbest bırakıldı.

Editör: Yadigar Hanım