HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar,  Fatih Altaylı'nın sorularına cevap verdi. HDP'nin demokratik siyaset yaptığını söyleyen Sancar, PKK terör örgütüyle hiçbir bağının olmadığını belirtti.

Pkk ile hiçbir bağlarının olmadığını belirten Sancar şöyle devam etti; ''Biz demokratik siyaset yapıyoruz. Askeri vesayet diye bir şey yok. Bizim parti meclisimiz 100 kişiden oluşuyor, her toplantımız 8 saat sürüyor. Burada yapılan tartışmalarla üretiliyor politikalar. Aslında bunun karşılığı kalmadı. İktidar istediği zaman kullanıyor, istemediği zaman askıya alıyor. HDP gerçekten barış için güvence olan bir partidir. Bu kadar açık söyleyeyim, bizim PKK ile herhangi bir bağımız yok, bu kadar açık."

Mevcut iktidarı değiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Sancar, 'bunun için elimizden geleni yapacağız, ancak bu 6lı masaya destek vereceğiz anlamına gelmiyor. Bunun yollarını hakikatler üzerinden, hakiki politikalarla açmak için uğraşıyoruz dedi.'

Pkk ile bağlarının olmadığını açıklayan Sancar geçtiğimiz aylarda PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşülmesi için muhalefet partilerine çağrıda bulunarak “Bütün muhalefet partilerine de çağrı yapmıştık. Onların da heyetler oluşturarak İmralı’da görüşme yapma talebinde bulunmalarının en doğru yol olduğunu belirtmiştik. Şimdi bizler bu talebi kendi kurullarımızda tartışarak bir başvuruya dönüştürdük” demişti.

Editör: Fatih Savuk