Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından tecritle ilgili bir paylaşımda bulundu. Hakkında dijital tecrit uygulanan Sedat Peker de bu paylaşımı kendi sayfasında retweet etti. Ancak Peker, paylaşımını bir süre sonra kaldırdı. 

Enginyurt yaptığı paylaşımda “Seçime 2ay kala @sedat_peker belge ve bilgi paylaşacak diye bekleyenler. Öncelikle muhalefet partileri, dijital tecrit kalkmadan paylaşım imkansız gibi. Öyleyse bir kez daha çağrı yapıyorum. BAE hükümetine ulaşalım, uyaralım ve ikna edelim. DİJİTAL TECRİT KALDIRILSIN.” İfadelerine yer verdi.

Sedat Peker ise hakkındaki bu paylaşımı, kendi sayfasında retweet etti. Sedat Peker'in bu paylaşımı kısa bir süre sonra kaldırdığı dikkat çekti.

İYİ PARTİLİ ÇÖMEZ, BAE'YE MEKTUP YAZMIŞTI

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Danışmanı Turhan Çömez, daha önce Londra'daki Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Büyükelçiliği'ne giderek, Sedat Peker'in konuşmasının Türkiye açısından neden önemli olduğunu izah eden bir mektup bırakmıştı.

Sedat Peker'e uygulanan dijital tecritin kaldırılması talep eden Çömez, "Şüphesiz Sedat Peker, tartışmalı bir kişilik olsa da bugün vereceği bilgiler, Türkiye'de var olan birçok yolsuzluk, hukuksuzluk ve hatta rezillik diyebileceğimiz şeyleri ortaya çıkartabilmek için önemli şeyler" diyerek, Peker'in konuşması için izin istedi.

Çömez, yanıtın olumlu olacağına inandığını söyleyerek, "Umarız Türkiye'de hukuk olması gerektiği gibi işler ve Sedat Peker eğer kendisi ile ilgili davalarda hesap vermesi gereken şeyler varsa verir ya da hukukun gereği neyse o yapılır ama sahip olduğu bilgileri, Türkiye ve Türk devleti alır kullanır" demişti.

Editör: Yadigar Hanım