Seçimlere 2 ay kala yeni ifşaatlarda bulunucağını açıklayan, ancak yaşamını sürdürdüğü Suudi Arabistan'da dijital tecrit uygulanan Sedat Peker, seçime sayılı günler kala sessizliğini bozdu. Peker'in Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sitem dolu sözlerini Gazeteci Miyase İlknur gündeme getirdi.

İlknur, Suudi Arabistan'da dijital tecrite maruz bırakılan Sedat Peker'le görüşmesinin ayrıntılarını katıldığı bir canlı yayında açıkladı. İlknur, Sedat Peker’in Akşener ve Kılıçdaroğlu’na haber yollayarak, “Keşke buranın hükümetine talepte bulunsalardı, imza kampanyasına destek verselerdi; bizzat kendim çıkar anlatırdım” dediğini anlattı.

TELE1’de “Açıkça” programının konuğu Miyase İlknur, Peker ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı. Sedat Peker’in muhalefetin kendisine sahip çıkmadığını düşündüğünü aktaran İlknur, “yancı olarak duyduklarım” diyerek Peker’in açıklamasını şu cümlerle anlattı:

“Sedat Peker bir haber kaynağımın yanına uğrarken görüntülü olarak ben de merhabalaştım. Sedat Peker'in dediği şu; muhalefet partileri bana sahip çıkmadılar. Meral Akşener’e de Kemal Kılıçdaroğlu’na da haber yolladım. Keşke buranın hükümetine talepte bulunsalardı, imza kampanyasına destek verselerdi; bizzat kendim çıkar anlatırdım.”

“SENİ CAN EVİNDEN VURACAĞIM HASAN YEŞİLDAĞ”

İlknur ayrıca, Sedat Peker’in Ali Yeşildağ üzerinden sözünü tuttuğuna inandığını belirterek, kendisine yasak getirilmeden önce, “Seni can evinden vuracağım Hasan Yeşildağ' demişti. Tahminimi söylüyorum; Ali Yeşildağ o zamandan yurtdışındaydı. Ali Yeşildağ ile tanışıyorlar. Belki de birlikte neleri açıklayacaklarına dair bir görüşme yapmışlardır.” dedi.

Editör: Yadigar Hanım