Toklu, “Bütün her şey ortaya çıkacak. Kalmışsam o dönem otelin sahibi kimdir bir araştırın bakalım. Ben kendimden eminim” açıklamasını yaptı. Toklu, Korkmaz’ı tanımadığını söyledi.

“BÜTÜN BELGELERİ ORTAYA KOYACAĞIM”

DW Türkçe’ye konuşan Toklu, Peker’in iddialarının asılsız olduğunu söyleyerek yarın konuya ilişkin olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ve bütün gerçeği belgeleriyle açıklayacağını kaydetti. Toklu, “Adalet Bakanlığı’na izin için başvurdum, yanıt gelince yarın açıklama yapacağım. Bütün belgeleri ortaya koyacağım” dedi.

Toklu, “Otelde kaldınız mı?” sorusuna “Bütün her şey ortaya çıkacak. Kalmışsam o dönem otelin sahibi kimdir bir araştırın bakalım. Ben kendimden eminim” yanıtını verdi.

“HÂKİM VE SAVCILARI ARAŞTIRIN YÜZDE 25’İ BENDEN DAHA PAHALI ARABAYA BİNER”

Sezgin Baran Korkmaz’ı tanımadığını söyleyen Toklu, Sedat Peker’in dile getirdiği lüks cipe bindiği iddialarına ilişkin olarak ise “O araba 2014 model. Üç yıl önce aldım, 300 bin lira değerinde. Hâkim ve savcıları araştırın yüzde 25’i benden daha pahalı arabaya biner” diye konuştu.

“AİLEDEN DURUMUM İYİ”

“Aileden durumum iyi” diyen Toklu, “Karaman’da araştırın, babamdan enerji, akaryakıt, gıda işleri kaldı. Toklu petrol örneğin” ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, SBK Holding’in sahibi firari Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki otelinde bedava ağırlanan hâkim ve savcılar olduğunu söyledi. Peker, “Hani lan faturalarınız? Suit odada kalıyorsunuz, 100 bin lira yapıyor, lan sizin maaşınız kaç para, hani fatura. Hangi savcı hangi hâkim kaldı hepsinin listesi bende.” dedi.

Peker, yayımladığı 9. videoda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Korkmaz’a “Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurt dışına çık” dediğini öne sürerken Korkmaz’ın oteline giden bazı isimlere de yer verdi.

Peker, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu,  Koruma Dairesi Başkanı Ekrem Güler,  HaberTürk TV sunucusu Veyis Ateş, Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’nın otelde tatil yaptığını söyledi. Söz konusu iddiaya ilişkin açıklama yapan Kütahyalı, “Sezgin Baran Korkmaz’ın misafiri değildim, alakam ve muhabbetim yok” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim