Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen isimlerden Sezgin Baran Korkmaz'ın Avusturya'da tutuklandığı öne sürüldü.

ABC Gazetesinden Ali Isıyel ve Serkut Bozkurt'un haberine göre, kara para aklama suçlamasıyla ABD tarafından aranan Sezgin Baran Korkmaz, Avusturya'da ABD'nin talebi üzerine tutuklandı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Mehmet Demir de ABD’nin talebi üzerine, Korkmaz’ın Avusturya’da tutuklandığını doğruladı.

Yargılama sürecinin Avusturya’da devam edeceğini kaydeden Demir, Türkiye’nin de iade talebi olduğunu söyledi.

VİYANA BÜYÜKELÇİSİ CEYHUN'DAN AÇIKLAMA

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Korkmaz'ın bu ülkede gözaltına alındığı yönündeki iddiaları doğruladı.

Büyükelçi Ceyhun, Korkmaz'ın Avusturya'da gözaltına alındığı iddialarına ilişkin sorusuna, "Doğru. Bilgimiz var. Takip ediyoruz." cevabını verdi.

"AVUSTURYA'DA YARGILAMA YAPILACAK"

Öte yandan BBC Türkçe'ye konuşan Korkmaz'ın avukatları, "Suç gelirlerinin aklandığını bilmesine rağmen sessiz kalmak iddiasıyla ABD'de başlatılan soruşturma nedeniyle Avusturya'da ABD'nin talebi üzerine gözaltına alındı. İade sürecini başlattılar. ABD'de yeni açılan ama eski dava ile bağlantılı bir dava olduğunu öğrendik. Bu konu hakkında Avusturya'da yargılama yapılacak. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandılar.

Avukatlar Korkmaz'ın gözaltına alınmasıyla ilgili Pazar günü bir basın bülteni paylaşılacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, Habertürk TV program sunucusu Veyis Ateş'in yurtdışına giden SBK Holding Yönetim Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’a ait otelde ücretsiz kaldığını ve kara para aklamakla suçlanan Korkmaz için arabuluculuk yaptığını ileri sürmüştü.

Sedat Peker, Sezgin Baran Korkmaz'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyarısıyla yurt dışına gittiğini ileri sürmüştü.

Editör: TE Bilişim