Cahit Eftekin 44 yaşında olup evli ve üç çocuk babasıdır. 1978 yılında Van'ın Erciş ilçesinin Ergücü köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Erciş'te tamamlayan Eftekin, lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Üniversite eğitimini ise Newport University İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 

Ticaret hayatına 2008 yılında kurucusu olduğu AFRA A.Ş. şirketiyle başlayan Eftekin inşaat sektörü başta olmak üzere gıda ve tekstil sektörlerinde de faaliyet göstererek binlerce insana istihdam sağlayıp ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. 

Siyasi hayatına 2014-2018 yılları arasında İstanbul Çekmeköy AK Parti ilçe Başkan Yardımcılığı görevi ile başlayan Eftekin, 2018 seçimlerinde AK Parti İstanbul 1. bölge milletvekili adayı oldu. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Kadıköy Belediye Başkanlığı aday adayı olan Eftekin, şu anda aktif olarak bir çok dernek ve STK'larda yöneticilik yapmaktadır. 

 Aynı zamanda futbola ilgisiyle de ön plana çıkıyor. 2016-2018 yılları arasında Maltepespor Kulübü Başkan Yardımcılığı yapan Eftekin, Fenerbahçe Futbol Kulübü kongre üyesidir.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a hayranlığı ile tanınan hayırsever iş adamı Eftekin, seçimlerden önce ve sonra gönüllü bir şekilde aktif olarak sahada AK Parti adına çalışmalar yaptı. 

Sosyal medyayı da aktif olarak kullanmasının yanında Türkiye'nin her yerinde organizasyonlar ve konferanslar düzenleyerek her kesimdeki insanların düşüncelerini dinleyip sorunlarını çözmeye çalıştı. Yaşadığı yerde sürekli halkla iç içe yaşayan Eftekin, yaptığı yardımlarla bölgedeki bütün insanların gönüllerinde taht kurmayı başardı. 2020 'de yılın hayırsever iş insanı ödülüne layık görüldü.

Editör: TE Bilişim