ÖNCE MAYIN DENİLDİ...

Bölgeden gelen ilk açıklamalar olayın mayın patlaması sonucu olduğu yönündeydi. Fakat sonra gerçek ortaya çıktı. Kaçakçılara müdahale etmek isteyen askerin, PKK'lı teröristlerce saldırıya uğradığı anlaşıldı. Çelişkili açıklamalar, siyasilerin de tepkisini çekti. Muhalefet, şehit haberlerinin özellikle saklanmaya çalışıldığı görüşünde...

"TSK ÇARESİZ KALDI!"

Lütfü Türkkan- MHP Kocaeli Milletvekili

"Bölgeden bu olayla ilgili bilgi aldık, bizim edindiğimiz bilgi şu, o bölgede sınırda kaçakçılık yapılacak ihbarı yapılıyor. Askerin oraya  gitmesi sağlanıyor. Olay mayın olarak baştan açıklanıyor ama mayın değil,  tuzak  kuruluyor. Ve PKK bunu kendisi ihbarda bulunarak yapıyor. Nisan 2013'te sessiz sedasız alınan bir Bakanlar Kurulu kararı var. Bu karar gereği, asker sınırdan girip, takip yapamıyor. Sadece havadan keşif yetkisi var elinde. PKK terör örgütü de bunu bildiği için yarım saat sınırın öbür tarafından ateş ediyor askere, çatışma yaşanıyor. Askerin elinden birşey gelmiyor çünkü sınırı geçemiyor. Bu saldırı, PKK karşısında, TSK'nın çaresiz kaldığının çok önemli bir göstergesi. 

BAHARDA TERÖR ARTACAK
Baharla beraber PKK'nın ciddi olarak hareketleneceği duyumlarımız var. Bu tür haberleri özellikle seçim öncesi olduğu için saklamaya çalışıyorlar ama artık bilgi çağında gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemek mümkün değil. "

Sinan Oğan-MHP Iğdır Milletvekili

"Olayı, iki açıdan değerlendirilmek lazım. İlki, Hükümete artık hiçbir şekilde güven kalmadığı için,yapılan açıklamalar da inandırıcı olmuyor. Bu tür hadiselerin ortaya çıkmasından sonra insanın aklında soru işaretleri geliyor. PKK terör örgütü ile Hükümetin antlaşması şu an ne aşamada bilmiyoruz ama bildiğimiz, bölgede PKK'nın, istediğini aldığı... Mayın patlaması ya da çelik kapı düşmesi diyorlar, bu sebeplerle bölgede asker kayıpları oluyor ama gerçek nedenler ne,  aklımızda soru işaretleri var. Son dönemde asker kayıp sayısı da arttı. 

İkincisi,  bölgede kaçakçılık, maalesef terör örgütü kadar, milli güvenliği tehdit eder noktaya geldi. Atlarla, at arabalarında iki bin, üç bin kişi toplanıp, saldıracak duruma geldiler. Devleti tanımaz bir üslupla, askere saldırmaya başladılar. Bunların hepsi, milli güvenliğimizin tehdit altında olduğunu gösteriyor. Tüm bunlara sebep olan da Hükümetin, askerin elini kolunu bağlamasıdır. Önce askerleri bir takım düzenlenen operasyonlarla sindirdiler. Şimdi de çözüm süreci dedikleri süreç ile askeri hareket edemez noktaya getirdiler. Yaşanan asker ölümleri de bunu gösteriyor. "

Ali Serindağ-CHP Gaziantep Milletvekili

"Şehit haberlerinin gelişi üzüntü verici... Ama sebebi nedir, nasıl şehit olmuştur bu konudaki soru işaretlerinin hükümet tarafından giderilmesi lazım. Doyurucu açıklamalar yapılması lazım. Hükümet olayların peşinde değil, olayları yöneten konumunda olmalıdır. Milletimizin başı sağolsun. Hükümetin bu konuda sorumluluğunu yerine getirip, tatmin edici açıklama yapmasını bekliyoruz. Geçenlerde bir askerimizin üzerine demir kapı düştüğü için şehit olduğu açıklandı, şimdi yine şehit haberi. Askeri araçlara da saldırı düzenleniyor, bunların hepsinin açıklığa kavuşturulması lazım."

Editör: TE Bilişim