Henüz 23 yaşında terör kurbanı olan Aybüke öğretmen için hayat hikayesi filme çevrilecek. Filmi adı belirlendi; “Aybüke” olacak. Bundan tam 6 yıl önce dönemin Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, bulunduğu araca isabet eden kurşunla ağır yaralanan öğretmen Aybüke Yalçın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederek şehit düştü. Yalçın'ın hayatı ise "Aybüke" adıyla film oluyor.

“Aybüke” filmi terörü anlatan bir film olacak. TRT ortaklığı ile çekilecek olan filmde Aybüke öğretmeni yetenekli oyuncu Nihayet Şahin canlandıracak. Birsen Altuntaş'ın haberine göre Şahin, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu… Aybüke öğretmenin çocukluğunu ise Aysima Zeynep Erişir oynayacak.

24 Kasım Öğretmenler Günü haftasında film gösterime çıkacak. Yönetmen koltuğunda ise Murat Onbul oturuyor. Filmin senaristi Ozan Bodur. Filmde Aykübe Yalçın’ın babası Sadık Yalçın’a Deniz Hamzaoğlu hayat verecek. Aybüke öğretmenin 23 yıllık kısa hayatında iz bırakan diğer önemli karakterlerden “Ragıp Baba”yı Turgay Tanülkü, “Kaymakam”ı Engin Hepileri, “Fırıncı Numan”ı Necip Karakaya, “Civan”ı Doğukan Çevik, “Bedri”yi Musab Doğan, “Seher”i Zeliha Kendirci, “Mithat”ı Mustafa Keser, “Dilan”ı Buse Pehlivan, “Erdal”ı Onur Yenidünya, “İzzet”i Ercüment Çırak, “Tuğçe”yi Gizem Arıkan, “Buket”i Gülşah Aydın, “Dilan”ı ise Aslıhan Kapanşahin oynayacak.

Çekimleri Ankara Haymana’da başlayacak olan “Aybüke” filminde, şehit öğretmenin annesi Zehra Yalçın’ı ise ödüllü oyuncu Bihter Dinçel canlandıracak

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı