Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu Senetleri olan Rahmetle Minnetle Anıyorum. Şehitlerimizin kıymetli emanetleri Şehzadeler Şehrimiz Manisa’da sergilendi. 2002 yılında Van Başkale'de Şehit olan Binbaşı Doğan Özen'in adını taşıyan ve 198 Şehit'in emanetlerinin sergilendiği 24. Şehit Emanetleri Binbaşı Doğan Özen Sergisi Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde Manisalılarla buluştu.

24. Şehit Emanetleri Binbaşı Doğan Özen Sergisi Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, Manisa Valisi Sayın Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir, Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi Başkanları Şehir dışından gelen Şehit Aileleri Birliği Başkanı ve Şehit Aileleri'nin katılımlarıyla Şehit Emanetleri Sergisinin açılışını gerçekleştirdik.

Böylesine güzel ve anlamlı bir organizasyona imza atan Hakan Özen'e emek veren, destek olan herkese ayrıca tüm Kurum ve Kuruluşlara teşekkür ediyorum. Yoğun bil ilginin yaşandığı ve duygulu anlara ev sahipliği yapan Manisa Kültür Merkezinde Şehitlerimiz anılarıyla tekrar yaşatıldı. Bu kıymetli ve bir o kadarda anlamlı organizasyonda emeği geçen herkese, Kıymetli bir büyüğümüz Erdal ÇİL’in dediği gibi; ‘’Manisalılar olarak, Şüheda yurdu vatandaşları olarak ne kadar teşekkür etsek azdır’’

‘’ŞEHİTLERİN EMANETLERİ’’

Şehitlerin emanetleri deyince en başta tabii ki vatan gelir aklımıza hemen.

Sonra, al sancağı düşünürüz nazlı nazlı dalgalanan.

Allah için, vatan için, bayrak için şehit düşen bütün şehitlerimizin bu ortak emanetleri bütün milletimizin omuzlarındadır ve üstte gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça da inşallah ebediyen emin ellerdedir.

Şehitlerimizin bir de şahsi emanetleri var.

Hani evlerinde, arkalarında bırakıp bir daha göremedikleri, dokunamadıkları!

Kimi canlı; anne gibi, baba gibi!

Eşi, can yoldaşı, çocukları, kardeşleri, arkadaşları gibi!

Gerçi o günden bu yana ne kadar canlılarsa….

Bir de cansız eşyaları.

Çamaşırları, kullandıkları şahsi eşyalar gibi.

İşte bu eşyaları da toplamaya çalışan bir idealist öğretmen Menderes Kılıçarslan.

İlk kez 29 Ekim 2017 de kurduğu Watshapp Grubu ile başlamış şehit yakınlarına ulaşmaya.

Kimlere ulaşmamış, kimlerle ne diyaloglar yaşamamış ki…

Şahsen ben isimlerini bile duyduğumda halen göz yaşlarıma hakim olamadığım kimi şehitlerimizin o gün, o ağızdan hatıralarını nasıl dinlemiştim bilemiyorum.

Ama geçtiğimiz cumartesi Sayın Menderes Kılıçarslan’ dan dinlediğimiz kimi hatıralar ve o sergilenmek için istenen emanetlere ulaşmanın yoğun çabası gerçekten takdir edilesi.

Menderes Hoca’yı Manisa’da bizimle buluşturan kişi de bir şehit kardeşi.

Şehit-Gazi Sen. Manisa Şube Başkanı ve aynı zamanda Demokrat Gazeteci ve Yazarlar Derneği Başkanı Sevgili Hakan Özen’ e teşekkürümüzü bilmiyorum ki hangi duygularla ve hangi cümlelerle anlatabilsem!

Yürekleri şehitlerimiz için kıpır kıpır olan iki gönülün; Menderes Hoca ile Hakan Kardeşimizin elele, gönül gönüle vererek hazırladıkları: “ Şehit Emanetleri Binbaşı Doğan Özen Sergisi” Manisa’da Büyükşehir Lale Kültür Merkezi’nde 16.02.2019 Cumartesi günü açıldı. Sergi 21.Şubat Perşembe gününe kadar gezilebilir.

Manisa’da sergilenen emanetler arasında neler yok ki?

Özel cep numarası emanetini halen cep telefonumun rehberinden silmeye elimin gitmediği rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’ nun gömleğinden, Şehit Fethi Sekin’in resmi üniformasına kadar neler göreceksiniz sergide söylemek istemiyorum.

Her bir adımda nasıl bir duygu seline kapılıp, kendinizi nasıl tutabilecek, neler yaşayacaksınız gerçekten bilemiyorum.

Tek bildiğim sergide şahsi emanetlerden ağlamamak için gözlerimi kaçırıp etrafıma baktığım zaman gördüğüm destek sağlayan kurumların isimleri.

Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Yunusemre Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Manisa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ege Demokratlar Birliği, Manisa Demokrat Gazeteci Yazarlar Derneği ve Manisa Şehit-Gazi Sen.

Sizlere bütün şehit ve gazi yakınları olarak, Manisalılar olarak, Şüheda yurdu vatandaşları olarak ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bir de sergiye yurdun dört bir yanından, Manisa’nın merkez ve ilçelerinden gelip gezen vatandaşlara refakat edip, destek sağlayan, aramızda bulunan bütün şehit ve gazi yakınlarına da şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca Sevgili Hakan Kardeşim ve onu çok sevip, gece-gündüz yanından ayrılmadan koşulsuzca yardımlarını esirgemeyen bütün ekip arkadaşlarına da teşekkürü bir borç biliyorum.

Yoğun cumartesi programına rağmen, sergiyi de programına alıp bizleri onurlandıran Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk Beyefendi umarım Manisalılara ve Manisa’da yaşayan birçok vatandaşımıza da örnek olacaklar ve Perşembe gününe kadar sergi ziyaretçi akınına uğrayacaktır.

Şehitlerimizin ruhunu bu vesile ile bir kez daha minnetle anıyor, bütün yakınlarına ve gazilerimize de şükran ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Kıymetli bir büyüğümüz Erdal ÇİL’inde dediği gibi; Yürekleri şehitlerimiz için kıpır kıpır olan iki gönülün; Menderes Hoca ile Hakan Kardeşimizin elele, gönül gönüle vererek hazırladıkları: “ Şehit Emanetleri Binbaşı Doğan Özen Sergisi” Manisa’da Büyükşehir Lale Kültür Merkezi’nde 16.02.2019 Cumartesi günü açıldı. Sergi 21.Şubat Perşembe gününe kadar gezilebilir.