Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ev ve araba fiyatlarına ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Ev ve araba almak isteyenlere seslenen Geçer, "Birinin fiyatı uçacak, birinin fiyatı çakılacak" dedi.

Ekonomik koşulların giderek daha da ağırlaştığını, ev ve araba almanın ise her geçen gün zorlaştığına işaret eden Geçer, 6 Şubat depreminin ardından konut fiyatları ve 2. el otomobil fiyatlarında beklenen değişimi de açıkladı.

“OTOMOBİL FİYATLARI UÇACAK”

Dünyanın otomobil sektöründeki üretim üssü olan ülkelerde maliyetlerin arttığını ve bunların fiyatlara yansıyacağını vurgulayan Geçer, sıfır ya da 2. el otomobil almayı düşünenlere, küresel çapta yaşanan üretim sorunlarının da hesaba katılması gerektiğini söyledi. Hükümetin araçlardaki fiyat yükselişinin önüne geçmek için getirdiği 6+6 kuralına değinen Geçer, araç fiyatlarının artacağını kaydetti.

“EV FİYATLARI ÇAKILACAK”

Otomobil fiyatlarındaki artışa karşın konut fiyatlarında düşüş beklediğini ifade eden Geçer, hükümetin seçimlere yönelik açıkladığı TOKİ projesinin fiyatları bir nebze de olsa düşüreceğini, konutta yaşanacak talep azlığı nedeniyle fiyatlarda gerileme görülebileceğini bildirdi.

Editör: Yadigar Hanım