FOX TV Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli’nin dün akşam canlı yayında kitap tanıtımı sırasında yaptığı göndermeler sosyal medyada gündem oldu. Tepeli önce Bülent Arınç’ın eski duruşu ile şimdiki açıklamalarının arasındaki tutarsızlığa dikkat çekti, daha sonra hükümetin yeni reform açıklamalarını eleştirdi.

FOX TV Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli dün akşamki yayında gündeme dair yaptığı özgün değerlendirmelerle yine dikkat çekti.

Tepeli’nin kitap tanıtımı yaptığı sırada arkada Bülent Arınç ve Biden’in bulunduğu fotoğraf varken verdiği örnekler Arınç’ın son açıklamalarına gönderme olarak yorumlandı.

ÖNCE ARINÇ’A GÖNDERME YAPTI

Selçuk Tepeli Montesquieu’nun “Kanunların Ruhu Üzerine” kitabıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; ‘İnsanlar normalde kötülük yaparken şüphe duymazlar ama en büyük iyilikleri yaparken bile tedirgin olup korkabilir. Çünkü kaybedeceğinden endişe eder, çünkü eski suiistimalleri hatırlarlar…’ diyerek Arınç’ın eski duruşu ile şimdiki açıklamalarının arasındaki tutarsızlığa dikkat çekti.

DAHA SONRA HÜKÜMETİN YENİ REFORM SÖYLEMİNİ HEDEF ALDI

Tepeli daha sonra verdiği örnekte hükümetin yeni reform açıklamalarını eleştirerek ‘Bütün bu siyasetle ortaya atılan reform söylemleri halk içinde nasıl algılanıyor bunu düşünmekte fayda var. Çünkü insanlar canından bezmiş durumda’ ifadelerini kullandı.

Selçuk Tepeli canlı yayında şunları söyledi:

"İsviçreli yazar Odile Cornuz’ye göre rölantiniz bu tür durumlarda kuvvetli olmalı. Bence Türkiye’de de bu tür durumlar için çok güçlü bir ortak zekaya sahibiz. Bu tür zor süreçleri işte bu ortak zekamız yönetiyor. İşte onun rölantisi herkese güven vermeli.

Hüseyin Rahmi Gürpınar ‘Ben deli miyim’ adlı kitabındaki hikayeye göre Osmanlı’nın son dönemlerinde Ayasofya’da mezarlıkta çıplak bir adam bulunuyor. Çevredekiler de ‘ölü dirildi’ diye etrafa yayıyorlar ve mezarlıkta kalabalık artıyor. Kısa sürede zaptiyeler de etrafı çevirmeye başlıyor.

O sırada oradan geçen bir adam yanındaki karısına gel olan biteni izleyelim diye ısrar edince karısı adama ‘Benim böyle şeylerle eğlenecek vaktim yok. O ne talihsiz ölüymüş ki bizim gibi bu zor şartlarda yaşayan insanların hayatına geri dönmüş’ diye cevap veriyor. İşte bütün bu siyasetle ortaya atılan reform söylemleri halk içinde nasıl algılanıyor bunu düşünmekte fayda var. Çünkü insanlar canından bezmiş durumda”