İçişleri Bakanlığının aldığı karar ile semt pazarları 18 günlük sürede kapalı olacağı duyurulmuştu.

Genelgeye semtlerde kurulacak pazarlar açılmayacak ama  bakkallar ve marketler  ve onlara ait manav reyonları açık kalabilecek.

İlgili madde ise şöyle "Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir."

ÜRÜNLER ÇÖPE

Antalya'nın Serik ilçesinde salatalık üreticisi çiftçi yetiştirdiği salatalıkları semt pazarları kapalı olduğu için yol kenarına attı.

Maskesini kafasının arkasına takan çiftçi “Korona bizi arkamızdan vurdu. Maskeyi onun için ensemize takıyoruz. Korona sırtımızdan vurdu.” dedi.

Salatalık üretici çiftçi “Marketlerden virüs bulaşmıyor Pazar yerlerinden bulaşıyor. Pazarlar kapalı. Tüccara bedava dök dedik onu bile dökmedi. Bundan sonra kendim yiyeceğim kadar ekeceğim.” İfadelerini kullandı.

Diğer bir çalışan ise “Çiftçi malın döküldüğüne mi yansın, işçiye vereceği parayı mı yansın, yaktığı mazota mı yansın. 100 kasa mal çöpe gitti, yazıktır” diye serzenişte bulundu.