Sen, sen sana söylüyorum;

Ülkemizde Cumhuriyet'imizin kazanımları tek tek giderken duymadın, görmedin, bilmedin.

Sen, sen var ya;

Ülkemizde siyasallaşan hukuk, adalet, yargıya bana dokunmayan yılan bin yaşasın dedin.

Sen, senden bahsediyorum bu Ülkede tacizler, tecavüzler, ölümler olunca yine görmedin, duymadın, sustun.

Sen, evet bakma sen;

Ülkemizde milli bayramlar kutlanmazken susan sen, olmayan hurafe din dışı uygulamaları yapmak için yarışan sen, uymayanları da, dinsizlikle suçlayan sen.

Sen, senin gibilerden dolayı; geldikleri günden itibaren bağımsızlığımızı sorgulayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına hakaret, küfür edenler ödüllendirilirken, sen sinsi sinsi güldün, sevindin sen var ya sen.

Sen, sen kimsin Ülkeyi ne hale getirdin; sen Milliyetçiliği kimseye vermeyen, dışa karşı kuzu, içeride kurt olan sen, bizi 36 etnik kimliğe bölünce ses çıkarmayan sen.

Sen ve senin gibiler;

Ülkede herkesi hain gören, insan haklarına, yargıya, parlamentoya darbe yapılınca Cumhuriyetten intikam duygusuyla tepki vermeyen sen.

Sen, senin gibiler olmaz olsun;

Ülkemizde de eğitim, sağlık, turizm, betonlaşan şehirler, tahrip edilen doğa, spora kadar bütün değerlerimiz tarumar olunca, sen her şeyi para ile ölçüp değeri yok diyen sen.

Sen bakma öyle, sana söylüyorum;

Sen Ülkemizde demokrasi, ifade özgürlüğü, laik, sosyal, hukuk devlet yapısı adım adım yok olunca, devletten intikam alacak gibi için için sevinen sen.

Sen ve çevren; Ülkemizdeki yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar ile hiç bir sözün olmadı, duymadık.

Sen hep kendini düşündün;

İşsizlik, fakir fukara, köylü, çiftçi, talebe, esnaf, yaşam tarzı farklı olanlar, düşünceleri farklı olanlar, ezilenler, mağdurlar, mazlumlar, hakları gasp edilenler bunları hiç görmedin, bilmedin.

Sen, yazıklar olsun sana;

Sen sadece aklını, beynini, düşünceni, gönlünü, vicdanını, kalbini, gözünü, kulağını, dilini, yüreğini hiçbirini dinlemedin.

Sen sade ve sade İşkembene karnına, nefsine uydun.

Senin; bu kibir ve iktidar hırsından ben, ben kimliğimi, şahsiyetimi, onurumu, değerlerimi, kendim ile birlikte senide kayıp ediyorum.

Sen, sen olmaktan çıktın, seni tanımakta bende zorlanıyorum, hakikaten sen kimsin?

Kalın sağlıcakla