Çorumlu Şenay Aybüke Yalçın, müzik eğitimini Edremit Kültür ve Sanat Derneği'nde aldıktan sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu.

Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde müzik öğretmeni olarak atanan Yalçın, Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır. Sadece 7 ay gibi kısa bir sürede, meslektaşları ve öğrencileri arasında sevgi ve saygıyla anılan biri haline gelmiştir.

Yalçın öğretmen, 9 Haziran 2017'de öğrencilerine karnelerini verdikten sonra, eve gitmek için okuldan arkadaşlarıyla birlikte ayrıldı.

Ancak o gün, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırı sonucunda, bulunduğu araca isabet eden bir kurşunla ağır şekilde yaralandı. Yalçın, Kozluk Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Yalçın, ilk görev yerinde şehit düşen bir öğretmen olarak, Batman'da düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında memleketine uğurlandı. Aybüke öğretmenin cenazesi, Batman Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen bir törenin ardından memleketi Çorum'un Osmancık ilçesine getirildi ve burada toprağa verildi.

Editör: Habererk Habererk