İşte Şenol Güneş'in açıklamaları:

 "Herkes kendi görüşlerini söyleyecek. Kadro için çoğunluğun ne dediği önemli. Akşamdan beri heyecanlıyım. 

Türkiye'nin ve Müslüman aleminin bayramını kutluyorum. Milli Takım'dan benim için herkesten her şeyden önemlidir. Onu korumak asli görevimizdir. Beklentileri büyütüğümüzü biliyoruz. Umutları mutluluğa çevirmek hedefimiz. Asla şiddeti, kıskançlığı kötülüğü istemiyoruz. Hedefimiz ve planımız bellidir. Futbolcular bizim çocuklarımız. Farklılıklar olacak, bütünlüğümüz asla bozulmayacak. Futbol ortak değerimiz. Gençlerimize güveniyoruz. Doğru olacağız, birçok şeyi yöneteceğiz. Biz Türkiye için kazanmak istiyoruz. Büyük hayallerimiz için büyük adımlar atmayı düşünüyoruz. Zaman ve sabır en büyük ilacımız olacak. Pandemi bizi etkilemeye devam ediyor. 

"Ligleri unutup hedefe kilitleneceğiz"

Sağlıkçılara teşekkür ediyorum. Ülkemiz adına buradayız. Oyuncularım elemelerde sorumlulukları gösterdiler. Futbolun hemen hemen 3.5 milyar izleyicisi var. Geride kalacak olan ligleri unutup hedefe kilitleneceğiz. Gelecek sezon da bu yarış yaşanacaktır. Bir kadro açıklayacağız. Kadronun dışında kalan isimlere teşekkür edeceğiz. Bu kadroya yeni çağrılması düşünülen isimler çalışmaya devam etsinler. Takip ediyoruz. Kadromuz 30 kişi olacak. 18 Mayıs'ta Antalya'da kampa giriyoruz. 27 ve 31 Mayıs'ta 2 hazırlık maçı yapacağız. 10 Haziran'da Roma'ya gideceğiz. 

"Înatçıyız, kenetlendik"

Ortak hayallerimizi unutmayalım. İnatçıyız, kenetlendik. Hiçbir zaman yalnız olmayacağız. Onların duygularının bizle olduğunu biliyorum. Hayallerimizi gerçekleştirerek buraya geldik.  

İşte 30 futbolcudan oluşan kadro: 

Kaleciler: Mert Günok, Uğurcan Çakır, Altay Bayındır, Gökhan Akkan,

Savunma: Zeki Çelik, Mert Müldür, Merih Demiral, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Umut Meraş, Rıdvan Yılmaz.

Orta saha: Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu, Taylan Antalyalı, Dorukhan Toköz, Ozan Tufan, Orkun Kökçü, Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu

Forvet: Cengiz Ünder, Efecan Karaca, Halil Akbunar, Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu, Burak Yılmaz, Enes Ünal, Kenan Karaman, Halil İbrahim Dervişoğlu.

Editör: TE Bilişim