ABD Adalet Bakanlığı Sezgin Baran Korkmaz'ın Avusturya tarafından iade edilmesiyle ABD'nin Utah eyaletine bağlı Salt Lake City kentine getirildiği, "kara para aklama", "elektronik dolandırıcılık" ve "hukukun işleyişini engelleme" suçlamalarıyla karşı karşıya kalacağı açıklamasını yaptı. 

Sezgin Baran Korkmaz'ın süreci akıllara kara para aklama suçlamasıyla 2016 yılında ABD’de tutuklanan, itirafçı olduktan sonra tahliye edilen ve şimdilerde sahte isimle Miami'de yaşadığı ortaya çıkan Reza Zarrab'ı getirdi. 

Müvekkili Sezgin Baran Korkmaz'ın ABD'ye iade edilmesini "siyasi" bir karar olarak nitelendiren avukat Murat Volkan Dülger, "SBK ikinci Reza Zarrab olur mu?" sorusuna "Anlatacak siyasi bilgisi yok" yanıtını verdi.

Gazete Duvar'dan Osman Çaklı'ya konuşan Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatı Murat Volkan Dülger, İkinci bir Reza Zarrab olayı yaşama ihtimaline dair Türkiye’de herkesin bunu istediğini öne sürdü ve şunları dile getirdi:

"Benim müvekkilimin anlatacak siyasi bilgisi veya siyasilerle içli dışlı ilişkisi yok. Tayyip Erdoğan’la sürekli servis edilen iki fotoğrafı var, başka yok. İnsanların bunu sorgulaması lazım. Madem bu kadar samimi neden üçüncü bir fotoğraf yok. Dolayısıyla politik açıdan SBK’nin söyleyeceklerinden değil, enflasyonlu seçimden korksunlar."
 

Editör: Gökçe Sevim