Sosyal güvenlik Kurumu resmi sosyal medya hesabından yaptığı duyuru paylaşımı ile dikkat çekti. Paylaşımında genel sağlık sigortası borçlarının son tarihini belirterek uyardı.

Uzatılan borç ödeme tarihinin ödeme günün 31 Ağustos olmasına dikkat çeken SGK ödenmemesi durumunda gecikme faizi ve cezası ödeneceğini de belirti. Kısa sürede bu paylaşım gündemde yerini aldı. İşte borçlarla ilgili merak edilenler…

SGK paylaşımı ile uyardı

Sosyal Güvenlik Kuru tarafından milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir duyuru yayınlandı. Bu son dakika duyurusu ile birçok kişi tedirgin oldu. Bu duyuru ile borçları ay sonuna kadar mutlaka yaptırılmasına dikkat çekildi. Olası bir durumda bu duyuruya kulak vermeyenler 1.000 TL ödeyeceği vurgulandı. Son dakika olarak gündeme bomba gibi düşen duyuruyu Sosyal Güvenlik Kurumu sosyal medya hesaplarının aracılığı ile yapıldı.

SGK tarafından yapılan bu önemli duyuruda borç yapılandırmasından yararlanılan herkese tanınan hak ile süreyi uzatma kararı ile beraber 31 Ağustos'a kadar yapılması gerektiğinin altını çizerek ifade etti. Uzatılan bu süre zarfında duyuruya uymayan ve ödeme yapmayanların ceza ödeyeceği bildirildi. Birçok kişinin ceza yemesini önlemek adına SGK tarafından ödemelerin son gününü ve gerekli detayları içeren açıklama bir kez daha kişilere hatırlatıldığı belirletilerek sosyal medya üzerinden açıklamalar yapıldı.

Borçlar için son gün 31 Ağustos

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi Twitter hesabı aracılığı ile Genel Sağlık Sigortasının borçlarının ödemesinin gününü içeren uzatma kararı ile birlikte yapılan uyarıda 31 Ağustos gününe dikkat edilmesi bildirildi. Anaparayı 31 Ağustos tarihine kadar ödenmemesi durumunda ise gecikme cezası ve gecikme faizi ödeyeceği ifade edildi.

SGK tarafından yapılan bu açıklama ve hatırlatma sonrası birçok kişi bu haberi paylaşarak gündem haline getirmiştir. Bu belirtilen duyuru ile uzatılan sürenin son tarihinde ödenmemesi durumunda anaparaya istinaden gecikme cezası ve gecikme faizi ile birlikte toplam olarak vatandaşlara çıkartılacak olan bu masrafın 1.000 TL'ye kadar yükselerek oldukça tuzlu bir hale gelebileceği aktarıldı.

Bu önemli duyuruyu yapan SGK yaptığı sosyal medya paylaşımında "Genel Sağlık Sigortası borcunuz un yapılandırma fırsatını kaçırmayın" şeklinde paylaşıldı. Bu paylaşımın içeriğinde ise şöyle denildi: Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar bu fırsatı kaçırmayın! Borcunuzun ana miktarını 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemeniz halinde herhangi bir gecikme cezası veya gecikme zammı almıyoruz. Şeklinde yazıldı.

Editör: İsmail Türk