Dün geceden beri düşünüyorum :

Babanız katilse siz de katil mi kabul ediliyorsunuz ?

Abiniz teröristse siz de otomatikman terörist mi oluyorsunuz ?

Evladınız hırsızsa siz de hırsız mı sayılıyorsunuz ?

"Nice alimlerden zalim, zalimlerden alim doğar" sözü İngiliz Edebiyatına mı ait ?

Hukukta suç bireysel midir aileye mi verilir ?

Bir zanlı yakalanıp yargılandıktan sonra, suçlu bulunması halinde cezasını tek başına mı çeker yoksa yakınlarıyla beraber mi girerler hapse ?

Bu sorular devlet kadrolarında görev yapanların ailelerinde, sülalelerinde, yakınlarında hiç mi suçlu, uyuşturucu satıcısı vs yok gibi örneklerle çoğaltılabilir…

Bu Millet kayıkçı kavgasını andıran tartışmalardan, tehditlerden, çamur at izi kalsın manevralarından bıktı. Artık temiz siyaset, her şeyden evvel rakibine saygılı temiz siyasetçi istiyor.

24 Haziran seçimlerine bu mantıkla gidebilmek hayal mi ?

Kendisi gibi düşünmeyenleri kötüleyen, tehdit eden, hedef gösteren siyaset adamlarını taca çıkarmanın vakti gelmedi mi ?

Meydanlar yine yüksek volümden “Eyyyyyyyyy……” nidalarıyla inleyecekse, ispatsız suçlamalar havalarda uçuşacaksa, bir tek kendisinin doğru olduğunu Millete kabul ettirmeye çalışıp diğerlerini ötekileştirmeye çabalayanlar yine başrolde olacaksa, medyayı takip edip olanlardan etkilenen insanlar birbirleriyle didişip, kavga edip, gönül kıracaksa, televizyon yayınlarında aklı başında projeler tartışılmayıp, Millet aşırı dozda hamaset içeren nutuklarla afyonlanmaya devam edecekse…

Ez cümle bu büyük, kahraman, vefakar Millet oylarını alabilmek uğruna birbirine düşürülecekse kimse dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunlardan şikayet etmesin.

Zira bizim bize yaptığımızı eloğlu bile yapmaz.

Kaliteli siyaset, kibar bir dil, mantıklı projeler, rakibe saygı, nezaket ve letafet istiyoruz.

Çok mu şey istiyoruz ?

Gelişen dünyaya ayak uydurabilen, modern çağın gerisinde kalmayıp global manada mücadele edebilen, dünyaca bilindik markaları olan, fabrikalarının bacaları tüten, tarlalarından bereket fışkıran, meralarında hayvanları otlayan, ekonomik açıdan güçlü, harcadığından fazla kazanabilen bir Türkiye’ye inanın bana hamasetle de, kavga gürültüyle de, müteahhit bakış açılı hükümetlerle de U-LA-ŞA-MA-YIZ.

Şifre Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “TÜRK MİLLETİ ÇALIŞKANDIR” veciz sözündedir.

Çalışmak zorundayız, hem de çok çalışmak zorundayız.

Bu Büyük Milleti çalışmaya sevk edecek, devleti sadaka dağıtan yapı olmaktan kurtarıp yeniden Milletin yol göstericisi yapabilecek liyakatli birini Cumhurbaşkanı seçerek işe başlamalı, sonrasında da ülkemiz için kalkınma hamlesine çok çalışarak katkı vermeliyiz.

Boşa harcayabileceğimiz bir saniyemiz bile yoktur.