Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan skandal açıklamasında Suriyelilerin gönderilmesini değil uyum ve entegrasyonunu savunmuştu.

Ayrıca Babacan konuşmasında Suriyelilerin otobüslere doldurulup gönderilemeyeceğini Uluslararası politikada bu durumun zorluk çıkaracağını iddia etmişti.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yine skandal bir açıklamaya imza attı. Babacan, Ergenekon ve Balyoz Davaları hakkında üzerinden yeni bir tartışma açtı.

Babacan açıklamasında kumpaslarla ilgili "Hepsinin ak pak suçsuz denilmesine karşıyız" dedi.

FETÖ’cü yargı mensuplarının uğraştı diye tüm yargılanan insanların masum olamayacağını söyleyen Babacan, şu şekilde konuştu:

"Dolayısı ile bütün bu süreçlerin adına Ergenekon Balyoz deyin ne olursa olsun bunların bağımsız ve tarafsız yargı süreçlerinden geçtikten sonra ancak biz şöyledir ya da böyledir diyebiliriz.

Böyle silmece, bunların yani FETÖ’nün etkisi altındaki yargının uğraştığı bir Ergenekon ve Balyoz sürecine de biz karşıyız. Ama sırf FETÖ’cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır demeye de karşıyız. İkisinin de yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bağımsız ve tarafsız yargı eli ile incelenmedikçe bu süreçlerin hiçbirisine doğru ya da yanlış demenin biz doğru olmadığını düşünüyoruz."

ERGENEKON’DAN TUTUKLANAN TEĞMEN TEPKİ GÖSTERDİ

Ergenekon Davası'ndan tutuklanan Memleket Partisi eski Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Babacan’ın sözlerine tepki göstererek, "Ali Babacan Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla ilgili beraatlerden hayli rahatsız olmuş. ‘FETÖ’cüler uğraştığına göre bunlar suçsuz insanlardır denmesine karşıyız’ diyerek Türkçe Olimpiyatlarındaki gibi Fetöye selam çakmış. İktidarınızda yine yargılar yine cevabınızı alırsınız!" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim