Murat Gezici sığınmacı sorununun hükümete oy kaybettirip kaybettirmeyeceğini ve halkın bakış açısını Sözcü'ye değerlendirdi.

Gezici'nin sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

■ Göçmen sorununa halkın bakışı nedir?

Afgan mültecilerin kontrolsüz bir şekilde sınırlardan geçip ülkeye dağılması işin rengini tamamen değiştirdi. Örneğin işverenlerin ucuz iş gücü olarak mültecileri çalıştırmaları, iş arayan insanların iş bulma sürecini daha da zor hale soktu. Hükümetin toplumun yaşadığı sorunları duymazdan gelmesi insanların öfkesini büyüttü. Ülke insanı göçmen sorunuyla karşılaştığı ilk zamandan bu zamana kırılma yaşadı. Ilımlı iklim tersine döndü. Konukseverlik yerini kızgınlığa, kaygı, korku ve umutsuzluğa bıraktı. Bugün insanların büyük kısmı, hükümetin göçmen politikasının ülkenin demografik yapısını dönüşüme uğratma amacı taşıdığını ve yönetenlerin iktidar kaygısı taşıdığı için bu yola başvurduğunu düşünüyor. Halk adeta kaynayan bir kazan gibi; taşması an meselesi gibi görünüyor.

■ Halk, hükümetin göç politikasından memnun mu?

Halk nezdinde birikmiş bir öfke ve kızgınlık var. Hükümetin göç politikasına karşı ciddi bir tepki var. Halk AKP hükümetinin Batılı devletlerin sorumluluğunu kendi üzerine alarak ülkeyi kaotik bir yer haline getirdiği düşüncesinde. Vatandaşlar göçmen alınmasının ülke ekonomisi üzerinde olumsuz etkiler yarattığını, işsizliği büyüttüğünü düşünüyor.

Editör: TE Bilişim