Silivri Cezaevi'nde tutulan polislerede sahur yemeği verilmiyor

Silivri Cezaevi'nde tutulan polislerede sahur yemeği verilmiyor
Silivri Cezaevi'nde tutulan polislerede sahur yemeği verilmiyor

 

 

Sahur operasyonuyla gözaltına alınıp 1 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutulan polislerin avukatı Mehmet Sami Selçuk, müvekkillerine sahur yemeği verilmediğini söyledi. Selçuk, “Müvekkillerime ‘akşam yemeğinizi saklayın, gece yersiniz artık’ diyorlarmış.” ifadelerini kullandı.

Ankara Sincan Cezaevi’nden sonra Silivri Cezaevi’nde de tutuklu emniyet mensuplarına sahur yemeği verilmediği ortaya çıktı. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Avukat Mehmet Sami Selçuk, Ramazan ayında müvekkillerine yapılan hukuksuz uygulamaları anlattı.

Müvekkillerine sahurda yemek verilmediğini söyleyen Selçuk, bu uygulamanın insanların anayasaya göre kişisel hak ve özgürlüklerine aykırı olduğunu belirtti. Selçuk, “Bildiğiniz üzere tutuklu polisler müvekkillerimiz geçen sene yine bir Ramazan günü sahur vakti yapılan bir operasyonla gözaltına alındılar. Sahur sofralarından kaldırıldılar, o süreçte tutuklandılar. Mahkeme tahliye kararı vermesine rağmen yine maalesef zorla içeride tutulmaktadırlar.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.