Sinan Oğan’ı takdir ediyorum... Sinan Oğan’ı MHP’nin müstakbel Genel Başkan Adayı görüyorum. “Yuvama döneceğim, yuvamda kalacağım” cümlesi bizim melalimizin izahı. Şayet Ülkücülük bir ruh membaından ve aksiyon mecrasından hal ise.. kabul edin etmeyin; tandans ve Ülkücü beyan MHP’de sıfatlanır. Aidiyet hukukunu (laf-ı güzaf değilse) MHP’de şekillendiren hiç bir kimse imitasyon MHP particiliği peşinde koşmaz. Sinan Oğan, Yeni Parti’nin bilinmezleri hakkında isabetli yorumlar dercediyor. Bu partinin sosyolojik, özgün bakışlı ve hal çareli; siyaset felsefesinin hangi kaidelerine dokunuşu olacaktır? Bir tepki ve kızgınlık psikozu ardılı, “SABIR” aklını defetmek, siyaset felsefesini hiç etmekle eşdeğer. Yol yakınken şu Yeni Parti işinden vazgeçmeli...

Türk Milliyetçiliğini (TM)belli başlı bütün çürümelerin ve necasetin dışında tutmanın yolunu aramak en önemli mesele. Ahalinin ve milli ananenin otantik sahasına girmeden; sağ-muhafazakar, modefiye bir İslamcılık furyasını sorun görmeden, TM’yi özgürleştiremeyeceğiz.

Bir gazate başlık atmış: Milli İstihbarat Millileştiriliyor. Yuh olsun bu zavallılara, bütün ilençler bu alçakların üzerine olsun!!! Siz, bizatihi milli aygıtın kalpgahı DEVLET’i milli olmaktan çıkarıp ve sonra RTE’li milli bakış açısı tanzim ederek hala ihanet kahpeliğine devam ediyorsunuz. Bugünün yandaş ve yalloş AK Parti medyası İhanet Kahpeliğinin şuurlu-şuursuz bütün nevini barındırıyor. İş bu gazetelerin, köşe adamlarının, vitrin kancık ve itlerinin bütün cümle silsilerine dikkat kesildiğinizde göreceğiniz gerçek: Muhafazakar ihramın altında fink atma hafif meşrepliğidir.

Bu ülkede Cum’a namazı kılmanın olmazsa olmaz ölçülerini dahi hiç eden fikir piçleri muhafazakar-sağda öbekleniyor. Sermaye, sömürü, Allahsız zenginleşme muhafazakar-sağda semiriyor. Sahabeler yeniden dirilse, hulefa-i raşidin rücu etse.. imdiki İslam işportacılarının hakkını kılınç ile teslim ederdi.

Ben düşünürüm ki.. böyle sağ ve kapitalist evrilmeli muhafazakar dünyanın içinde Türk Milliyetçiliğini var edemeyiz. Bir toplum inkırazı yaşıyoruz, birbirimizden korkuyoruz, cinnet ahvalinin koridorlarında başımız fır dönüyor ve Milliyetçi şuurlanmanın acil gerekliliğindeyiz.

Turhan Feyizoğlu “PKK, Kürtçü Faşisttir.. ey solcu arkadaşlar” dediğinin üzerinden 15 yıl geçmiş ve hain ilan edilmişti. İmdi bizim(!) solcular “PKK-HDP işini tenkit etsek mi?” sualini yeni yeni titrek adımlarla tartışırken solun neresini tutacağız. Sağcı tacizin tepeüstü ettiği Türklüğün silikleşmesinde sağ-sol yaslamalı belagat paralayacak da değiliz. İzimler ölüyor, dünya görüşleri iğdiş edilmekte... Bırakın Ülkücülük yaşasın; amma bu hali beyanda değil! Gelişerek, batınlaşarak.. bir felsefe ve tarihsellik şuurunda...

Yeni parti bir tarafa kalsın; sorun yeni parti işi değil! Sinan Oğan’ı alkışlıyorum.. onu destekliyorum! MHP’yi ve kurum kimliğini siyasi tercihimde sabitliyor, fakat tenkit ediyorum. Ülkücülük mızraklı ilmihal değil, namaz hocası da değil; önce bunu anlamalı!

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!