Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü taşıyan pankart, poster ve tişörtün stada sokulmasına izin verilmemesi, Türk siyasetçilerin tepkisine yol açtı.

CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi, Zafer Partisi ve Demokrat Parti liderleri, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla iki takıma da sahip çıktılar.

Bazı siyasetçiler, maça çıkılmamasını veya iki takımın da şampiyon ilan edilmesini istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise iki takımın koreografilerini paylaşarak Atatürk’ün barış mesajını vurguladı.

İşte o paylaşımlar:

CHP lideri Özgür Özel yaptığı iki paylaşımda, "Her şeye tek başına karar veren kişinin sorumluluğu bu şekilde örtülemez." mesajı verdi.

Yenidoğan Skandalı: 14 Doktor ve 17 Hemşire Gözaltında Yenidoğan Skandalı: 14 Doktor ve 17 Hemşire Gözaltında

İYİ Parti lideri Meral Akşener, yaptığı son paylaşımda "iki takımımızın da Süper Kupa Şampiyonu ilan edilmesini bekliyoruz!" mesajı verdi.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce: Bu iddialar doğru ise; bir milim dahi geri adım atmayın, yanınızdayız! Mustafa Kemal Atatürk konusunda pazarlık olmaz. Atatürk'ün adını anmaktan korkan bir TFF yönetimi olamaz. Atatürk'ün posterinin alınmadığı bir maça Atatürk'ün evlatları çıkmaz!

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ: Türk Milletine ve Atatürk’e yapılan saygısızlığı kabul etmemek ve sahaya çıkmamak size yakışan tavır olur.

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal: Süper Kupa'ya ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan idarecileri Milli Egemenliğimizin nişanesi, İstiklâlimizin simgesi İstiklâl Marşımızın okunmasını, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Milli Mücadelenin Lideri Büyük Atatürk'ün posterlerinin, maçın oynanacağı stada girişini yasaklamış! Meseleyi Futbol Federasyonu ve yetkilileri görüşüyormuş! Bu futbolun değil egemenliğin, egemenliğimizin konusudur! Görüşmesi gerekenler -hala varsa- devlet adamları ve devlet ricalidir! Krallarının ölümünde yas tutan bizim ricale duyurulur; ivedilikle hadlerini bildirin, Milletimizi de bilgilendirin!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yalnızca Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü not düştüğü paylaşımında iki takımını koreografilerinin kolaj haline getirilmiş bir görseline yer verdi.

Kaynak: Haber merkezi