TBMM'de bütçe görüşmelerinde çıkan yumruklu, sözlü sataşmalı kavgaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak cezası siyasetin tanımını bir kere daha gündeme getirdi.

Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı ve Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Ekrem Eray Arda, sosyal medya hesabından siyasetin tanımını yapan bir video yayınladı. Adeta beğeni ve yorum yağan paylaşımında gençlere "Kendinizi bir gün siyasetçi olarak göremiyorsanız, size şaşırtıcı bir haberim var" diye seslenen Arda, siyasetin tanıtımını şöyle yaptı:

"Değerli arkadaşlar, genç kardeşlerim;

Takım elbiseler, rugan ayakkabılar, törenler protokoller, bitmek bilmeyen toplantılar, uzun uzun yapılan açıklamalar... Bunların hepsi en güzel yaşlarınızda oldukça sıkıcı geliyor biliyorum. Gençken kime sıkıcı gelmiyor ki, Ancak siyaset sıkıcı olmak zorunda değildir ve siyasetçi de ilk akla gelen klişe görüntüye uymak zorunda değildir. Kendinizi bir gün siyasetçi olarak göremiyorsanız size şaşırtıcı bir haberim var. Eğer başkalarının derdi sizin de derdiniz oluyorsa, başkalarının sıkıntılarını çözmek için kendinizi sorumlu sayıyorsanız, bireysel tatmin peşinde koşmak yerine hepimizin iyiliği için bir şeyler yapmak istiyorsanız, sokağınızdaki bir kedinin açlığı sizi harekete geçiriyorsa, yanınızdan geçen bir kadının tacize uğradığını görüp sessiz kalamıyorsanız siz de bir siyasetçisi adayısınız. Siyaset bireysel değil, toplumsal bir iştir. Önce biz diyerek yapılan bir iştir. Siyasetçi yalnız kendi mutluluğuyla yetinemeyen herkesin iyiliğinin peşinde koşan kişidir. Bu anlattıklarım seni heyecanlandırıyorsa, senin yerin burası, senin yerin Demokrat Parti. Hadi bize katıl."

Editör: Yadigar Hanım