Vale: ziyaretçilerin araçlarını teslim alan, bagajları boşaltan, araçları güvenli ve uygun bir park alanında bekleten ve tekrar ziyaretçiye teslim eden personeldir.

(Piştide, her kağıdı toplayan jokerdir)

Siyasetin valeleri ise, devletleştirilmemiş veya devlet tarafından kontrol altına alınmış siyasi partilerin içersindeki muhalif yapıları ortaya çıkartıp, onları etkisiz hale getirmenin çeşitli yollarından biri olan “bagaj boşaltma” tabiridir.

Bu değerlendirme ve yorum tamam ile İsmail Türk'ün kendine ait bir değerlendirmesidir.

Siyasetin milisleri, her rejimde mutlaka devlet tarafından (devlet erkini yöneten siyasi irade) oluşturulmuştur.

Bunlar bazen resmi, bazen sivil olarak ortaya çıkarlar.

Stalin'in “Troçki muhalefeti” bilinir: parti içindeki gizli muhalifler ortaya çıkartmak için, “en yakın arkadaşını, kendine muhalifmiş gibi ortaya çıkartarak” bütün muhalifleri ortadan kaldırdı.

Böyle bir operasyon ile ” Troçki muhalefeti” ismini alan anlayış, günümüzde; POS modern şekilde “bagajı boşaltma,” yani, “muhalifleri partilerden temizleme görevini ifşa edenlere” verdiğim bir isimdir!

Bazı partilerin içersinden, yeni partiler, yeni gruplar yeni muhalefetler çıkmıştır.

Bunları incelediğinizde “ne demek istediğimi?” daha çok anlamak mümkündür!

Konu bizim mahallemiz: Bagaj boşaltma işi öncelikle “MÇP”, daha sonra “MHP'de” gerçekleştirilmiş, daha sonra ise; İYİ Parti eliyle gerçekleştirilmiş bir eylem olarak, hatıralarımızdan silinmeyecektir.

Büyük birlik partisinin de bir “bagaj boşaltma operasyonu” olduğunu söylemek mümkündür.

Zira MHP'nin seküler anlayış ile yönetilmesine katkı verecek fundamentalist anlayışta olan (daha çok İslamcılık ve tarikat soslu siyasetçileri) MHP'den koparıp, bir alana hapis etme ve istenilen operasyonları gerçekleştirme olarak da değerlendirilebilir.

Bugün iyi partide olup biteni de bu şekilde değerlendirmek mümkündür.

Meral Akşener’in liberal merkezci partisinde problem olan, Türk milliyetçilerinin etkisiz hale getirilip, farklı bir alanda toplanmalarının, kime nasıl bir fayda getireceği? Analiz etmeye muhtaç bir konudur.

Ama ortada bir gerçek vardır; Türk milliyetçileri ve ülkücüleri temsil eden siyasi bir yapının ihtiyaç olarak ortada durması, konunun önemini daha da belirginleştirir.

19. yüzyıl; Türk milliyetçilerinin üstüne (içerde/dışarıda) oynan oyunlar üstüne geçen bir yüzyıldır.

20. yüzyıl ise; ya bu oyunlar ile Türk milliyetçileri marjinalleşip, Paramparça olacak veya“vale'lerin" oyuncağı olacak "yada “bagaj boşaltacaklara” inat kendine biçilen kefeni yırtıp atacaktır….

Türk milliyetçileri/ülkücüleri: kendi ile (oyunlar ) oynanmasına razı olmayıp, Türk Milliyetçiliği değerini “Türk Millet” ile buluşturup: geleceğin dünyasında çok güçlü bir şekilde yer alacaktır.

Bütün bu hedeflere itham ederek ulaşamayız; özene, dikkate, akla, adanmışlığa ihtiyacımız var. Türk milliyetçileri günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden güncellenip yapılanması elzemdir.Yeniden diriliş için

Tıpkı yola başladığımız günlerde ki gibi…