Demokrasi’nin, dünyaya iyilikleri olduğu kadar çokça kötülükleri hediye ettiği aşikâr bir gerçek.

Demokrasi dünya tarihine, Hitler’i, Mussolini’yi ve benzer birçok ruh hastasını insanlığa bela olarak hediye etmiştir. İşte bu manada, ben de sandık her şey değildir diye düşünenlerdenim! 

Zira bir toplumun yüzde 51’i sapık eğilimli diye, bir insanı çoğunluğun istediği yanlışlara ve sapkınlıklara mahkûm edemezsiniz.
Ülkemizde, demokrasiye olan inanç ve umut hızla tüketilmektedir! Ciddi manada revizyon edilen, yozlaştırılan özgürlük istismarcılığı ile demokrasi çok komik hale düşmeye başladı. 

Asya’da, Orta Doğu’da sandıkla bir gelen bir daha asla gitmez algısı bu toplumları barbar ve hilekârlığa teşne olarak tanıtıp bu algıyı kurallaştırmadı mı?

 Böyle sonuçlu seçimler sadece rakipliğin ne kadar zor koşullarda ortaya çıkıp bitkisel yaşama mahkûm edilmiş bir vaka gerçeğini saklamıyor. 

Örneğin bizim partide demokrasi şöyledir; bir kere izinsiz aday olana önce kibarca ‘Sayın büyüğümüz seni istemiyor çekil’ derler... 

Çekilmezsen artık yaftalama başlamıştır her türlü çirkin sıfatlarla sayısız iftiralar başlatılır ve en basit hali ile hain ilan edilirsiniz!

Evet, isim isim yüzlerce değerli isimlerin siyasetten tasfiye  meselesi akıllara durgunluk veren bir vahşilik!.. 
Bizim yamyamlar, tamtamlarını çaldırmaya başladılarmı afaroz töreni başlamış oluyor !
Ateşler yandı, kazanlara sular kondu... 

Artık dönüş yok buradan!.. 
Yenilecek siyasetçi, aranan fırsat bulundu bir kere! 
Artık bu çirkin ahlaksız zorbalarla beraber olmayacağım, dava, vatan ve millet adına bu vahşilerin adaletsizliğine ortak olanlar artık sizlerle yolumuz ayrıldı, güle güle diyorum sizlere... 

Geçmişte BBP ve ATP’ye ihtiyaç yokken, derin güçlerin böl, parçala, yut anlayışları ile kurdukları tezgâha düşmüştük. 

O zaman partiye ihtiyaç yoktu ,şimdi aynı filmi yeniden sahneye koydular insanları önce kovuyor,ihraç ediyorlar!Sonra hain ilan ediyorlar !

Siyaset çarkları buradan çok vahşi, zalimce, estetikten, ironiden ve mizahtan uzak duran bir rezillik içinde görülüyor.
 
Akıl tutulması değil bu başka çok başka bir şey... Bahçeli gerçeğini görmeyenlere Allah akıl fikir versin...
Sevgili okurlarım ...