YOLBAŞÇI TÜRK KADINI

93 Harbi sırasında Erzurum‘da Aziziye savunmasına katılan, Rus işgaline karşı Erzurum’daki halk direnişinin simgesi hâline gelmiş Türk kadın kahramanının adıdır Nene Hatun.

Rus askerlerin 8 Kasım 1877 gecesi Aziziye Tabyası’nı ele geçirdiği haberinin Erzurum’da sabah ezanında minarelerden duyurulması üzerine Türk askerine yardım için taş ve sopalarla mücadeleye giren şehir halkına katılmış ve gösterdiği yararlılıklar sonucu efsaneleşmiştir.

Aziziye savunması sırasında 20 yaşında olan Nene Hatun, Rus ordusunun Pasinler’ i işgal edip Erzurum’a doğru ilerlemesi üzerine düşman işgali altında kalma kaygısından ötürü bir çokları gibi eşi ile birlikte Erzurum’a göç etmişti. Ruslar’ın Deveboynu Savaşı’ndan sonra Erzurum’un tabyalarını da işgal etmesi üzerine Nene Hatun, 3 aylık oğlunu evde bırakarak şehrin savunmasına katıldı ve büyük kahramanlıklar gösterdi.

Nene Hatun’un kendisi gibi aynı ruhla yetiştirdiği oğullarından ikisi I. Dünya Savaşı’nda şehit oldu.

Vatan için evinden, evdeşinden ve çocuklarından vazgeçen Nene Hatun’un tek derdi vardı.Vatan toprağına düşman ayağı değmesin…

Vatan tehlikede ise yurt savunması için Türk Milleti’nde cinsiyetin önemi yoktur. Tarihte simge olmuş pek çok Türk kadını vardır. Tomris Hatun, Süyümbike, Kara Fatma (Fatma Seher Hanım), Tayyar Rahmiye, Gördesli Makbule, Kılavuz Hatice, Bitlis Defterdarı’nın Hanımı, Nezahat Onbaşı,Yirik Fatma, Nazife Kadın, Onbaşı Halide ve diğerleri. İşte bunlar yüksek Türk kadın kahramanlığının seçkin yüzleridir.

Türk kadını vatanını ve milletini tehlikede görürse her zaman erkeğinin yanında hatta önündedir.

Bugün ülkemiz çok büyük sıkıntılara gebedir. Bütün bölünme belirtileri baş göstermiştir ve ülkenin en büyük güvenceleri olan kurumlar birer birer işgal edilmiştir. Türk Milleti’nin en büyük güvence kaynaklarından biri, Türk Milleti’nin, asla ve kata, yalnızca siyasal bir oluşum olarak görmediği Milliyetçi Hareket Partisi tehlikededir.

MHP, Türk Milleti’nin umudu olmaktan çıkarılmış ve yalnızca başka mahfillerin değirmenine su taşır hâle getirilmiştir.

Bu son dönemeçtir. Bundan sonra Türkiye’de, oyun tutarsa, merkezi bir devlet olmayacak ve devlet tamamen Türk’ün elinden alınacaktır. Bu gidişe son verecek yalnızca Türk Milliyetçileri’dir.

Kahraman Türk Milleti’nin içinden çıkan her nefer son nefesine kadar bu mücadelenin içinde yer alacaktır.

Umutların tükendiği Türkiye’de yeniden bir bahar havası başlamıştır. İnsanlar yeniden, hep birlikte bu umut ışığını görmüş ve alanlara koşmuşlardır. 19 yılın tembelliğini, ataletini büyük bir atılganlıkla, celadetle ortadan kaldırmaya and içmişlerdir.

Türk Milleti’ne bu büyük umudu veren çağdaş Nene Hatun’un adı Meral Akşener’dir.

Meral Akşener, önce MHP’yi sonra da Türkiye’yi kurtaracaktır. Kitleler buna hazırdır. Kahraman Türk kadını söz konusu vatan olunca yine sancağı eline almış öne düşmüştür. Ergenekon’dan çıkışın yolunu yine bir Asena gösterecektir.

Gün Meral Akşener’e destek olma ve önderliğini kabul etme günüdür. Açılan bu umut ve heyecan kapısından Türk Milleti büyür bir utku ile çıkacaktır.

Ülkücüler’in yarım yüzyıllık tek başına iktidar hedefini gerçekleştirecek Akşener’dir. Ülkücü Hareket’in hedeflerini ve izlencesini gerçekleştirmenin vakti gelmiştir. Meral Akşener, Allah’ın izniyle rüzgarı arkasına almış ve Türk Milleti’ni harekete geçirmiştir.

Zaman bu yiğit Türk Kadını’nın zamanıdır.

 

Suleyman Kara

Editör: TE Bilişim