25 Mart beklentisine 'Başçalan'ın cevabı: O ses kaydı yeter
25 Mart'ta çok önemli bir ses kaydının ortaya çıkacağı sosyal medyada yayılmasıyla oluşan beklentiyle dün gece yarısı insanların büyük bir kısmı internet başındaydı.

Türkiye, 17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından internete sızdırılan ses kayıtlarını konuşmaya devam ediyor.

Yerel seçimlere sayılı günler kala, 25 Mart'ta bu ses kayıtlarına bir yenisinin daha ekleneceği ve söz konusu ses kaydının AKP için 'öldürücü' nitelikte olacağı iddia ediliyordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ses kayıtlarının yayınlandığı Twitter ve YouTube ile Facebook'a adeta savaş açması, ardından da Türkiye'den Twitter'ın engellenmesi, 25 Mart'ta sızdırılacağı iddia edilen ses kaydına ilişkin en büyük dayanak olarak gösteriliyor.

BURAK ERDOĞAN'IN SES KAYDI YAYINLANDI, ARDINDAN SİLİNDİ

Kamuoyunda oluşan 'ses kaydı beklentisi'ne ilişkin Twitter'da dün gece hareketli saatler yaşandı. Telefon dinlemelerinin sızdırıldığı hesaplardan birisi olan 'Başçalan' dün gece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Burak Erdoğan'ın İsviçreli sevgilisiyle görüştüğü ses kaydını yayınladı. Etik olarak yayınlayamadığımız ses kaydında evli olan Burak Erdoğan, İsviçre'deki sevgilisiyle görüşüyor, "Seni öldürürüm" diyerek tehdit ediyor. Etik olarak tepki alan ses kaydı kısa bir süre sonra hem YouTube'dan hem de Twitter'daki hesaptan silindi.

"25 MART İÇİN TAYYİP'İ İSTİFA ETTİRECEK SES KAYDI BEKLEYENLERE..."

Kaydın silinmesinin ardından "Başçalan" hesabından bir açıklama yapıldı. "AKP'liler kendi kendilerine bir korku pompaladılar. Ya Uludere ya Yazıcıoğlu ya muta dediler, biz demedik" denilen açıklamada, yayınlanan her kaydın 25 Mart beklentisini karşılayacak cinsten olduğu belirtildi. "Bu kayıtlarla yüzü kızarmayanın hangi kayıtla yüzü kızaracak? Ya da o insanda kızaracak yüz var mıdır? Prensiplerimizden kaynaklı bizim yayınlarımız bunlardır. Tayyip'in ahlaklı olmadığı ve korkutuğunu, aldığı tedbirlerden anlamak mümkün" ifadeleri kullanıldı.

Bunun üzerine hesaba tepki yağdı. "AKP ile cemaat anlaştı mı?" soruları soruldu. Tepkilerin ardından Başçalan hesabı,"25 Mart için Tayyip'i istifa ettirecek ses kaydı bekleyenlere, bir tek bu yeter" denilerek, 24 Şubat'ta sızdırılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen 'sıfırlama' ses kaydı tekrar paylaşıldı.

SİLİNEN SES KAYDI YENİDEN YAYINLANDI: ÖZEL DEĞİL GENEL, GENEL...

Tüm bu gelişmelerin ardından 'Başçalan' isimli hesap yeniden tweet atmaya başladı. "Tayyip başkalarının özel kayıtları üzerinde tepinmiş, dindar nesil diyerek insanları ötekileştirmiş bir canlıdır ve Burak da onun oğludur. Burak Erdoğan'ın ses kaydı, Tayyip'in ifadesiyle 'özel değil genel bir ses kaydıdır genel'" diyen 'Başçalan' hesabı grup, dün akşam silinen ses kaydını yeniden YouTube'a yükleyerek paylaşmaya başladı.

Editör: TE Bilişim