ABD ve Irak Arasındaki Stratejik Görüşme

ABD ve Irak Arasındaki Stratejik Görüşme
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Waltz, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Waltz, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. İki liderin buluşmasında, iki ülke arasındaki güvenlik işbirliği ve bölgesel istikrar konuları ele alındı.

Görüşmede, ABD'nin Irak'taki askeri varlığı ve terörle mücadele çabaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, Irak'ın iç güvenliğini güçlendirmek için atılacak adımlar üzerinde duruldu.

Waltz, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Irak'ın ulusal egemenliğine saygı göstererek destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Bu görüşmenin, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunması bekleniyor.178582 2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.