Ağbaba'dan Eti Maden grevi tepkisi: 'Anayasa'ya, demokrasiye aykırı'
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Eti Maden'deki grevin Cumhurbaşkanı kararıyla milli güvenliği bozucu nitelikte görülerek ertelenmesine sert tepki gösterdi. Ağbaba, Besni İlçe Başkanlığı'ndaki açıklamasında, bu durumun Türkiye'deki 22. grev yasağı olduğunu ve Anayasa'ya, demokrasiye, hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Kamu işçilerinin hala zam alamadığını belirten Ağbaba, herkesi topyekun mücadeleye çağırdı.
'Saray iktidarı grevleri yasaklayarak emek düşmanlığını ilan etti' diyen Ağbaba, milli güvenliği tehdit edenlerin işçiler değil, ülkeyi ucuz işgücü pazarına dönüştürenler olduğunu savundu. Yaklaşık iki yüz bin işçinin grev hakkının gasp edildiğini belirten Ağbaba, AKP'yi grev düşmanlığıyla suçladı. Ağbaba, CHP'nin birinci parti olmaya devam edeceğine olan inancını dile getirerek, bu mücadelede birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.
Sendikalaşma, toplu pazarlık ve grev hakkının anayasal bir hak olduğunu hatırlatan Ağbaba, bu hakkın gasp edilmesini eleştirdi. Çalışma Bakanı'nı, sendikalaşmanın düşük olmasından dem vurmasına rağmen, işçilerin grev hakkının sürekli engellenmesine karşı tutum almaya çağırdı. Orman yangınlarına ilişkin de konuşan Ağbaba, bakanların liyakatsiz olduğunu belirterek, şehit sayısının terörden daha fazla olduğunu ve bakanların istifaya davet etmelidir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.