Uzunca bir süre istifasını vermeyen Uğur, bugün basın açıklamasıyla hem belediye başkanlığından hem de AKP'den istifasını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın istifasını istediği 6 belediye başkanından biri olan ve bugüne kadar istifaya direnen Ahmet Edip Uğur, bugün gözyaşlarıyla birlikte istifa kararını açıkladı. Uğur, kendisinden önce istifa eden 5 başkandan farklı olarak partisinden de istifa etti. Uğur'un açıklamalarında çok çarpıcı detaylar da vardı.

Bugün hem başkanlıktan hem de AKP 'den istifa eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un çarpıcı açıklamaları:

"AİLEME KADAR GELEN TEHDİTLER VAR"

Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler var. Katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti 'de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır. Partimden ve belediye başkanlığı görevimdem ayrılıyorum.

"CÜZ'İ İRADE İLE VEFA GÖSTERİYORUM"

Tek endişem başladığımız projelerin yarım bırakılarak insanlarımızın beklentilerinin boşa bırakılmasıdır. Bundan önce veda ve vefa vurgusu yapmıştım. Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak cüz'i irade ile milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum.

"OLANDA HAYIR VARDIR"

İnancım ve itikatım gereği olanda hayır vardır. Üzgün, kırgınım ama huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığı ile bu kararı almış bulunuyorum. Balıkesir sevdalısı olarak şehrime, hemşehrilerime hizmet etme gayreti içerisinde oldum. Hepinize, bütün hemşehrilerime, yol arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma ve bu uzun mesai yıllarında bana destek olan aile teşekkür ediyorum. Ve Allah'a ısmarladık diyorum, hoşça kalın.

TEHDİT AÇIKLAMALARINA İLK TEPKİ BOZDAĞDAN

Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu.

 Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'un istifası ile ilgili de konuşan Bozdağ "Öncelikle Ahmet Edip Uğur'un istifasının hayırlı olmasını istiyorum. Partimizde belediye başkanlığı yapmış değerli bir arkadaşımızdır. Bugün belediye başkanlığından istifa etmiş olması bu gerçeği değiştirmez. Yeni dönemde kendisine başarılar diliyorum. AK Parti değişimin partisi. Değişim esasında halkımızın bizde hem talebi hem de beklentisidir.

Giden başkanlar da gelecek başkanlar da bizim başkanlarımızdır. Biz partimizde kalan arkadaşlarımızla beraber hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugün belediye başkanı olarak hizmet ettiler, yarın başka bir yerde ülkenin hizmetinde olmaya arkadaşlarımız devam edecektir. AK Parti'nin tehdit etmesi veya yönetmesi de kabul edilemez bir durumdur. Eğer varsa Edip Uğur için yasal yollar açıktır" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim