MHP’nin son Ankara kurultayı geçmiş vefakar partizanları da yeniden bünyesine kattı.. Bu sürede kendini daha çok kariyeri ve iş çalışmalarına veren Ahmet Vefik Alp 13 yıl aradan sonra partide taze kan değişimini gerçekleştirmek için çırpınan muhalif kanadın davetine katılım gösterdi. Ahmet Vefik Alp; Sinan Oğan ve Meral Akşener başta olmak üzere partinin genel başkanlığı adı geçen siyasetçilere çalışmalarında başarılar diledi.

Kariyer ve başarı dolu bir yaşantının en açık örneklerinden... Yarım asırdır yoğun iş temposu ile birlikte hemen hemen dünyanın tamamını gezen günümüzün modern 'Evliya Çelebi'si; ünlü Yüksek Mimar - Şehirbilimci ve akademisyen Ahmet Vefik Alp, Türkiye genelinde takipçilerine büyük sürpriz yaptı. Alp 13 yıl sonra yuvaya döndü, davet üzerine Ankara'da MHP'nin yeni lider arayışı içerisinde olduğu yasal kurultaya katılım gösterdi. Sevenleri ise;"Hocam aslında hiç yuvadan ayrılmadınız ki, maneviyatta hep birlikte olduk"dedi.

 

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi'ne hayatını adayan Alp, dünyanın ilgisini çeken devasa projeleri ile ulusal kamuoyunca çok ciddi ses getirmişti. Bir de hala mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken MHP'nin yeni genel başkanlık binasını da milyonlara kazandırmıştı. Siyasi fırtınalar, kısır çekişmeler ve bir anlamda"siyasi mobbing" ile Milliyetçi Hareket Partisi'nden parti dışı edilmeye çalışıldığı sık sık gündeme gelen yıllar geride kaldı. Küstürüldü, "istifa ettirildi", dışarıya itildi, uluslararası başarıları göz ardı edildi ancak, Türkiye'nin dört bir yanından takipçileri, sık sık moral mesajları ile parti bağlarını dışarıdan da olsa sıcak tutmaya çalıştı, MHP'den hiç kopmadı, dışarıdan destek verdi.

 

Kongrede Ulusal ve yerel birçok medya kuruluşunun ilgi gösterdiği Ahmet Vefik Alp'in önemli mesajları, canlı yayın röportajlarıyla televizyon kanalları tarafından milyonlara aktarıldı. Kurultay süresince Ahmet Vefik Alp, "koruma polisi" tarafından özel olarak korundu. Alp'in mesajlarının bir kısmında şu cümleler yer aldı;

Bu kurultay sadece MHP için değil, Türkiye için dönüm noktasıdır. Artık ana muhalefetten beklentisi kalmayan milletin umutlarını MHP'ye çevirdiğini görüyorum.  MHP'de yeni bir vizyon, yeni bir değişim getirecek projeci kadrolar ülkenin, milletin ümit kaynağıdır diye açıklamalarda bulundu.

Editör: TE Bilişim