AK Parti, Numan Kurtulmuş'u yeniden TBMM Başkanı adayı gösterdi
Ankara'da AK Parti TBMM grup toplantısı sonrasında, mevcut TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'un, Meclis Başkanlığı seçimi için yeniden aday gösterildiği açıklandı.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Abdulhamit Gül ile birlikte 272 milletvekilinin imzasıyla Kurtulmuş'un adaylık başvurusunu Meclis Genel Sekreterliği'ne sunduklarını belirtti. Güler, 28 Mayıs'ta başlayan sürecin, Anayasa'nın 94'ncü maddesi çerçevesinde, 28'inci yasama döneminin ikinci üç yıllık dönemini kapsayacağını ifade etti.
Güler, Numan Kurtulmuş'un siyasi birikimi, entelektüel donanımı ve tüm siyasi partilerle olan iş birliğine dikkat çekerek, adil yönetim tarzıyla üstün bir görev ifa ettiğini vurguladı. AK Parti'nin, Kurtulmuş'un öncülüğünde, 'Terörsüz Türkiye' hedefine ulaşmak için Meclis'te oluşturulacak komisyonlara tam destek vereceğini sözlerine ekledi. Seçimin önümüzdeki hafta salı günü gerçekleşeceği belirtildi.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.